PL Focus #14: Blíži sa zápas jesene. Zmení sa niečo?

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Tešíme sa na každý víkend, ale na ten nasledujúci, ešte viac. Dvanáste kolo Premier League ponúkne megasúboj dvoch top tímov a najväčších kandidátov na ligový titul. Ale obaja prežili “klinickú smrť” už v 11. kole.

Liverpool senzačne i kontroverzne otočil duel na trávniku húževnatej Aston Villy. Nováčik dokonca ešte v 86. minúte vyhrával, ale všetko zmenili Robertson a podozrivo “nestabilný” Sadio Mané. Pri fanúšikoch The Reds stojí nielen štastie, ale aj všetci svätí. (Aston Villa – Liverpool 1:2)

Na Etihad Stadium sa Southampton dokonale rehabilitoval za hanbu dekády a sympaticky trápil aktuálneho majstra až do 69. minúty. Agüero i Walker napokon naklonili výhru na stranu favorita, ale nebola to “walk in the park”. (ManCity – Sothampton 2:1)

Unai Emery cez víkend oslávil 48. narodeniny, no na párty nebol dôvod. Na balenie kufrov ale áno. Kanonieri opäť vyhrávali, zase však stratili body a fanúšikovia nervy aj trpezlivosť. Pred reprezentačnou prestávkou si na nich brúsia zuby dobre rozbehnuté líšky z Leicesteru, čo môže byť konečná pre španielskeho manažéra. Čas na reštart sezóny, výzva pre toho nového. Bude to José Mourinho? (Arsenal – Wolverhampton 1:1)

Watford ako jediný tím ešte nevyhral. Chelsea potvrdila formu a možno našla nového Drogbu. Štatistiky Tammyho Abrahama iba dokazujú mladícku dravosť, ktorá ťahá Lampardovu partiu medzi elitné kvarteto. (Watford – Chelsea 1:2)

Everton v 12 nadstavených minútach bojoval aj za Andrého Gomesa, ktorého vyniesli po škaredom faule Son Heung-Mina. Remíza je asi spravodlivým výsledkom, ale oba kluby sú ďaleko za predsezónnymi očakávaniami. Toffees nad pásmom zostupu, Spurs iba na jedenástom mieste. (Everton – Tottenham 1:1)

Dvanáste kolo odštartuje piatková predohrávka “o záchranu” Norwich – Watford a vyvrcholí v nedeľu na stále nedobytnom Anfield súbojom “o majstra”. Všetko je jasné. Ak má líder konečne prehrať, tak teraz. Alebo opačne. Ak má líder potvrdiť ambície i formu, tak túto sezónu. Ostatné tri ligové duely priniesli výhru, remízu aj prehru:

3. január 2019 ManCity – Liverpool 2:1
7. október 2018 Liverpool – ManCity 0:0
14. január 2018 Liverpool – ManCity 4:3

Match of the week Liverpool – Manchester City štartuje od 17:00 exkluzívne na PREMIER SPORT.

PRIAME PRENOSY NA PREMIER SPORT

Piatok 8.11.
20:55 Norwich – Watford (komentuje M. Skáčik)

Sobota 9.11.
13:25 Chelsea – Crystal Palace (M. Lukáč)
15:55 Tottenham – Sheffield United (V. Kaiser)
18:25 Leicester – Arsenal (V. Kaiser)
20:30 Záznam Southampton – Everton (M. Lukáč)
22:25 Záznam Newcastle – Bournemouth (M. Skáčik)

Nedeľa 10.11.
14:55 Wolverhampton – Aston Villa (M. Lukáč)
17:25 Liverpool – Manchester City (V. Kaiser a M. Lukáč)

Televízne vydanie PL Focus v premiére v utorok večer od 20:30 na PREMIER SPORT sa rivalite The Reds a Citizens bude venovať viac. Ukáže vám však aj múzeum Sira Alexa Fergusona a prezradí aj to, v ktorom klube sa stala striptérka prezidentkou.