PL Focus #13: Posily za sto miliónov, ale posledné miesto v tabuľke

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Mal to byť veľký comeback medzi futbalovú elitu, ale zatiaľ to vyzerá na sklamanie a iba boj o zotrvanie.

Fulham FC prehral vlastným gólom na trávniku Huddersfield Town, čo iba symbolizuje trápenie sa „chalupárov“. Pakistanský miliardár Shahid Khan šokoval ponukou na odkúpenie slávneho Wembley, investoval do letných nákupov podľa zoznamu manažéra Slavišu Jokanoviča, ale po 11. kole má jeho klub chudobných 5 bodov a iba jedno víťazstvo.

Konečne prvé má na konte aj Dúbravkov Newcastle, ale na opačnej strane tabuľky je mimoriadne veselo. Trojica lídrov (ManCity, Liverpool a Chelsea) je naďalej bez prehry a uhrala spolu až 83 bodov! To robí túto sezónu výnimočnou, lebo poľovačka na prvý skalp jedného z nich pokračuje…

Na Emirates sa odohral jeden z najlepších zápasov sezóny (Arsenal – Liverpool 1:1). Rýchly a dynamický futbal, výborné výkony brankárov, sporné situácie, ale aj pekné góly a veľa šancí. Štrnásťzápasová šnúra Arsenalu bez prehry pokračuje, ale pozoruhodným štýlom.

Kanonieri dokázali získať najviac bodov v zápasoch, kedy prehrávali (8 bodov) a dať v druhých polčasoch najviac gólov (19). Paradoxne z 11 duelov do polčasu nevyhrávali ani raz! To jasne dokazuje, že dobre zohratá Emeryho partia sa nevzdáva, čo je pozitívny signál do ďalších súbojov.

José Mourinho priznal, že je po výhre na trávniku Bournemouthu asi najšťastnejší manažér. Ako povedal, domáci mohli do prestávky vyhrávať aj 5:2, ale napokon United spasil v 92. minúte Rashford. Eddie Howe bol pochopiteľne sklamaný, ale výkony i umiestnenie jeho mančaftu (6. miesto), sú zatiaľ príjemným prekvapením sezóny.

A práve aj šťastie bude potrebovať „Special One“ na trávniku mestského rivala v ostrosledovanej „bitke o Manchester“. Zápas týždňa by mal byť nielen futbalovým sviatkom dvoch ambicióznych manažérov, ktorých rivalita je známa ešte z účinkovania v La Lige, ale aj dvoch futbalových značiek s odlišnou históriou. Tá červená postupne bledne, tá svetlomodrá žiari čoraz výraznejšie.

Ostatné tri ligové duely boli mimoriadne vyrovnané: bezgólová remíza, výhra Citizens, výhra United. Ako sa to skončí tentokrát, uvidíme naživo 11. novembra od 17:00 exkluzívne na DIGI Sport 4.

Góly kola

V tomto kole si zaspomínal na strelecky talent Seamus Coleman, v Evertone sa však oveľa viac darí Richarlisonovi. Andros Townsend utiekol obrane Chelsea, ale body z toho neboli. A stále v nohe to má aj Chicharito z West Hamu.

Zákroky kola

Ederson veľa roboty proti Southamptonu nemal, ale keď bolo treba, svoj tím podržal. Portugalsky hovorí aj Rui Patricio. Vlci vedeli čo robia, keď ho angažovali. A proti bývalým spoluhráčom sa chcel ukázať Joe Hart, ale kladivári mu veľa šancí vyniknúť nenechali.

Moment kola: Spomienka na Vichaia Srivaddhanaprabhu

V Leicestri sa spomínalo na obľúbeného majiteľa klubu, ktorý tragicky zahynul pri páde vrtuľníka.

Sumár kola

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 10.11. 
13:30 Cardiff – Brighton (komentuje M. Lukáč)
18:30 Crystal Palace – Tottenham (komentuje M. Skáčik)
20:30 Záznam Newcastle – Bournemouth (komentuje M. Skáčik)
22:30 Záznam Leicester – Burnley (komentuje M. Lukáč)

Nedeľa 11.11.
13:00 Liverpool – Fulham (komentuje M. Skáčik)
15:15 Chelsea – Everton (komentuje M. Lukáč)
17:00 Manchester City – Manchester United (komentuje M. Lukáč)