PL Focus #12: Nový rekord súťaže už po desiatich kolách

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Ešte nikdy v histórii Premier League sa nestalo, aby až trojica klubov zostala neporazená. Sezóna 2018/19 môže byť napínavá až do konca nielen v boji o titul, ale aj o záchranu.

Na konci októbra hlásime nulu v kolónke prehier pre trio Manchester City, Liverpool a Chelsea. Ale zároveň aj nulu výhier pre Newcastle aj Huddersfield.

Bournemouth hrá ako z partesu a trápiaci sa Fulham zdolal rozdielom triedy na Craven Cottage. Či dokáže Eddie Howe nájsť víťazný recept aj na Manchester United, uvidíme už v otváracom zápase 11. kola v sobotu od 12.30. Naopak, pondelková dohrávka bude šesťbodovým súbojom trápiacich sa tímov, ktoré už v novembri priznali záchranárske problémy. Huddersfield vyzve Fulham.

Zápas kola sa ale odohrá na Emirates. Majiteľ „The Reds“ John W. Henry avizuje konečne „special season“ a Kloppova partia, namlsaná finálovou účasťou v Lige majstrov, túži konečne ukončiť čakanie na vytúžený majstrovský titul. Bookmakeri v tom majú jasno, top favoritmi sú Citizens a práve Liverpool.

Kanonieri majú formu a skromnejšie ciele. Jedenásťzápasová víťazná séria sa skončila po remíze 2:2 na trávniku Crystal Palace, ale od augusta sú naďalej nezdolaným tímom. V Londýne sa očakáva luxusný futbal a gólová prestrelka. Posledné tri vzájomné ligové súboje priniesli spolu až 14 gólov!

Ako to dopadne, uvidíme v sobotu. A komu budete fandiť vy? Šláger Arsenal FC – Liverpool FC môžete sledovať od 18:00 exkluzívne na DIGI Sport 4.

Góly kola

Neuveriteľný slalom predviedol Roberto Pereyra z Watfordu, pravidlo keď nevieš čo s loptou, vystrel, potvrdil Ross Barkley z Chelsea, rýchle nohy ukázal Sadio Mané, skvelú kopaciu techniku potvrdil Granit Xhaka z Arsenalu, svoj drzý prienik zakončil gólom Gerard Deulofeu, Anthony Martial dokázal svoju aktuálnu strelecké formu a Willian svoju dravosť.

Zákroky kola

Joe Hart robil proti Chelsea čo mohol, Jordan Pickford predviedol viacero dobrých zákrokov na Old Trafford, zaskveli sa aj Ben Foster z Watfordu a Sergio Rico z Fulhamu a svoje miesto v tejto rubrike si opäť našli Mat Ryan z Brightonu a Lukasz Fabianski z WHU.

Moment kola: 50-gólový Mané

Ofenzívne poňatie hry Liverpoolu sa pretavuje aj do individuálnych štatistík jeho hráčov. Sadio Mané sa vďaka dvom zásahom do siete Cardiffu dostal už na hranicu 50 gólov v Premier League. Prvých 21 zaknihoval počas dvoch sezón ešte v drese Southamptonu, za ktorý odohral v najvyššej anglickej súťaži 67 zápasov, na ďalších 29 potreboval vo farbách The Reds o dve stretnutia menej.

Sumár kola

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 03.11.
13:30 Bournemouth – Manchester United (komentuje M. Skáčik)
18:00 Arsenal – Liverpool (komentuje M. Lukáč)
20:45 Wolverhampton – Tottenham (komentuje M. Lukáč)
22:45 Záznam Cardiff – Leicester (komentuje F. Mentel)

Nedeľa 04.11.
17:00 Chelsea – Crystal Palace (komentuje M. Lukáč)

Pondelok 05.11.
21:00 Huddersfield – Fulham (komentuje M. Skáčik)