PL Focus #11: Súboj gigantov má jasného favorita

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Reprezentačné povinnosti vystrieda 9. kolo Premier League a my sme zvedaví, komu prestávka pomohla.

Že je Liverpool dominantný dokazuje aj fakt, že ocenenie „Manažér mesiaca september” vyhral opäť Jürgen Klopp. Tento 52-ročný sympaťák ho získal celkovo už piatykrát a je vysoko pravdepodobné, že mu túto sezónu budú rôzne ceny a trofeje ešte pribúdať.

Futbalová verejnosť, kapitáni 20 klubov a vybraní experti sa zhodli jednomyseľne aj na „Hráčovi mesiaca”. Čo zápas, to gól – to bola vizitka Gabončana v drese Arsenalu. Pierre-Emerick Aubameyang je rozbehnutý (7 gólov) a bude patriť opäť k top kandidátom na „Golden Boot”.

Kolo je rozdelené do troch dní a ponúkne niekoľko zaujímavých konfrontácií:

SOBOTA

Chelsea – Newcastle
(komentujú Petr Svěcený a Aleš Svoboda)

Body by mali zostať na Stamford Bridge, ale ak sa hecne Martin „Heco” Dúbravka k heroickému výkonu, nie sú „straky” bez šance. Po skalpe Manchestru United by bol aspoň bod cennou vzpruhou pre celý Newcastle.

Crystal Palace – Manchester City
(komentujú Radotínský a Kaiser)

Strata bodov pre majstra nemožná – naozaj? Z ostatných troch ligových duelov proti „Eagles” vyhrali „Citizens” iba jeden!

2019 Crystal Palace – ManCity 1:3
2018 ManCity – Crystal Palace 2:3
2017 Crystal Palace – ManCity 0:0

Ďalšie sobotňajšie zápasy

13:25 Everton – West Ham (Radotínský, Kaiser)
20:30 Záznam Tottenham – Watford (M. Skáčik)
22:25 Záznam Wolverhampton – Southampton (K. Jakubovič)

NEDEĽA

Match of the Week: Manchester United – Liverpool FC
(komentujú Svěcený a Vrba, v štúdiu privíta Marek Skáčik Petra Hlinku)

Naposledy to bola nuda. Február 2019 priniesol bezgólovú remízu na Old Trafford, čo sa tentokrát určite nestane. O favoritovi niet pochýb, hostia túžia nielen po vyrovnaní rekordu víťazných duelov, ale najmä po vytúženom titule po takmer 30 rokoch.

Bude aj osemnásty zápas v rade za sebou za tri body, alebo sa domáci konečne prebudia a pripravia lídrovi prvú stratu bodov či dokonca prehru? Sledujte naše štúdio a fandite!

PONDELOK
Sheffield United – Arsenal FC
(komentuje M. Skáčik)

Nováčik sa zatiaľ drží, ale hostia urobia maximum, aby zabrali naplno. Naposledy sa spolu v lige stretli v roku 2006 deň pred Silvestrom a domáci vtedy senzačne zvíťazili 1:0.

Vstúpil do siene slávy svetového futbalu. Ak chcete vedieť kto, ale aj viac o rivalite Manchestru United a Liverpoolu, sledujte PL Focus aj na TV obrazovke v premiére v utorok večer od 20:30 na PREMIER SPORT.