Parížske galapredstavenie! V hlavnej úlohe Real a Liverpool

3 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Tohtoročná Liga majstrov naozaj baví. Mnoho gólov, dokonalé obraty, veľká dráma i žiariace hviezdy. Práve preto všetci túto súťaž tak milujú a je považovaná za najlepšiu na svete. Jej tohtoročné vyvrcholenie bude skutočne veľkolepé. Na tradičnom parížskom štadióne sa stretnú giganti z dvoch najlepších líg sveta.

S nadhľadom možno povedať, že za to môže Salah. Egyptská superhviezda si po postupe cez Villareal nebrala servítku pred ústa a zabudla na zbytočné frázy:

„Chcem odvetu proti Realu!“, vyhlásila najväčšia hviezda The reds

Na svoje sociálne siete potom pridal odkaz: „Máme tu účty, ktoré musíme splatiť.“ A dočká sa. Potom, čo Liverpool postupne prešiel cez Inter, Benficu a Villareal, sa Salah a spol. naozaj dočkajú odvety finále proti Realu Madrid.

Finále: 28. máj 2022 (SOBOTA) – zájazd na finále TU
Miesto:
Paríž, Francúzsko– štadión Stade de France

Karius je minulosťou, Liverpool sa posunul o level vyššie

Väčšou komplikáciou mohla byť odveta semifinále, keď Žltá ponorka v polčase viedla 2:0. Potom ale Liverpool zaradil vyššiu rýchlosť a aj vďaka Luisovi Diazovi, skvelej zimnej posile, dokázal vyhrať a prejsť ďalej. Keď sa Liverpool s Realom stretli v roku 2018, trofej bral madridský veľkoklub. Obrovský podpis zanechal za zápasom nešťastný gólman Reds Karius, ktorý vyrobil dve fatálne chyby. Pre Salaha to bude o to pikantnejšie, pretože ho skoré zranenie vyradilo z hry.

Zdroj: skysports.com

Víťazná mentalita kráľovského klubu

K Realu Madrid sa ťažko hľadajú slová. Ich obrat proti Manchestru City bol historický a bude sa o ňom hovoriť ešte dlho. Bez ohľadu na to, ako dopadne finále. Aj preto, že to bolo hneď po niekoľkýkrát, čo Real dokázal zápasu otočiť a zdrveného soka poslať do kolien. Prvý to odniesol PSG, ktorý už skoro oslavoval. Tromi gólmi počas pár minút ho Real paralizoval a na Santiagu Bernabeu oslavoval postup. V ďalšom kole to bol takmer opačný scéner proti Chelsea. To by však nesmelo opäť zafungovať kúzlo domáceho štadióna a Karim Benzema.

A semifinále? Sociálnymi sieťami začali kolovať videá, ako tesne pred koncom fanúšikovia domácich opúšťali štadión so sklamanými výrazmi. Citizens v tom čase viedli o dva góly, prebiehala posledná minúta. Mrštný Brazílčan Rodrygo prvýkrát. Bum! Rodrygo druhýkrát. Bum-bum! Keď v predĺžení strelil famózny Benzema ďalší gól, štadión skoro spadol. V momente, keď zaznel posledný hvizd, sa Guardiolovi zverenci zosypali na zem a nemohli uveriť svojim očiam.

Vedeli ste, že?

  • Carlo Ancelotti je prvým trénerom v histórii, ktorý sa dostal do piatich finále LM
  • Luka Modrič je iba o rok starší ako otec Rodryga, hrdinu semifinále
  • Karim Benzema sa stal tretím najlepším strelcom LM v histórii
  • len Real Madrid a AC Miláno vyhrali LM viackrát ako Liverpool
Zdroj: sports.yahoo.com

Ak by ku koncu semifinále Jack Grealish trafil odkrytú bránu, mohlo byť hotové a City sa mohlo po druhý krát pokúsiť o víťazstvo v Lige majstrov. Real Madrid opäť ukázal svoju vnútornú silu, vďaka ktorej je velebený po celom svete. Nažhavený Liverpool však nebude ľahký súper. Túžba po odplate bude naozaj veľká, navyše stále žije nádej o tzv. quadruple, teda zisk štyroch trofejí v jednej sezóne.

Naďalej sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram