Paríž Saint-Germain má všetko, čo potrebuje na triumf v Lige majstrov

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Už v polovici februára začne osemfinále Ligy majstrov a zraky futbalových fanúšikov po celom svete budú pozorne upreté predovšetkým na dvojicu Bayern Mníchov vs Paríž Saint-Germain. Dvaja giganti, dvaja veľkí favoriti celej súťaže. Kto bude ťahať za dlhší koniec povrazu?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Aj keď s tým niekto nemusí súhlasiť, papierovým favoritom tohto merania síl je francúzsky majster Paríž Saint-Germain. Katarskými miliónmi dotované PSG zatiaľ márne túži po triumfe v prestížnej Champions League. V covidovom roku 2020 sa Parížania dostali až do finále, kde ale nestačili práve na mníchovský Bayern. Teraz majú šancu na odplatu a taktiež patria do skupiny klubov, ktoré sú favoritom celej súťaže.

Svetové megahviezdy v TOP forme

Majstrovstvá sveta v Katare zastihli vo výbornej forme Argentínčana Lionela Messiho, Francúza Kyliana Mbappého, Maročana Achrafa Hakimiho ale aj Brazílčana Neymara. Čo majú spoločné? Všetci sú spoluhráčmi v Parku Princov. Ak budú mať títo futbalisti svoj deň, dokážu zdolať akýkoľvek klub na svete. Aj keď Messi s Mbappém na seba narazili vo finále šampionátu, zatiaľ to vyzerá, že medzi nimi panuje dobrá a profesionálna nálada. K tomu môžeme prirátať hráčov ako Gianluigi Donnarumma či Sergio Ramos, ambiciózneho trénera Galtiera a máme mančaft, ktorý má všetko, čo potrebuje na úspech.

Mbappé aj Messi sú zdraví a hladní po ďalších úspechoch. Neymar chce zabudnúť na sklamanie z Mundialu a rád by vyhral Ligu majstrov. Čaká na to od roku 2015. Kylian Mbappé zas LM nevyhral ani raz. Motivácia v Paríži je preto obrovská. Taktiež si na úspechu v LM dávajú záležať aj majitelia, pretože odkedy vstúpili do PSG, práve zisk „ušatej“ trofeje im v bohatej vitríne chýba.

Prvý zápas: 14. február (Parc des Princes, Paríž)
Odveta: 8. marec (Allianz Arena, Mníchov)

Je dôležité poučiť sa

Pre Parížanov je dôležité, aby sa poučili z minulých ročníkov. V roku 2021 skončili na štíte Manchestru City, pred rokom na Reale Madrid. V oboch prípadoch to boli nesmierne zaujímavé dvojzápasy, ktoré rozhodovali detaily. PSG ale urobilo chyby, ktorých sa mohlo vyvarovať. Tento rok Paríž Saint-Germain musí byť v plnej permanencii od osemfinále. Bayern Mníchov je jeden z najlepších klubov na svete a zároveň tím, s ktorým treba vždy počítať. Ak PSG vyradí Bavorov, bude to veľká vzpruha aj po psychickej stránke.

Je na mieste konštatovať, že takýto kvalitný tím PSG ešte nemalo. Stretla sa mladícka dravosť, stredná generácia hráčov aj skúsení veteráni, ktorých má pod palcom kouč, u ktorého rozhodujú výkony, nie mená. Dá sa to napísať aj inak: Ak Parížania triumfujú v prebiehajúcej edícii Champions League, nebude to vôbec prekvapením.

VSTUPENKY A ZÁJAZDY na PSG