Odpovede na najčastejšie otázky k zájazdom na Majstrovstvá Európy

3 minúty čítania

Covid obmedzenia sú na ústupe a cestovatelia hľadajú spôsoby, ako si užiť leto v zahraničí. Futbaloví fanúšikovia nie sú výnimkou a s príchodom Majstrovstiev Európy sa pravedelne stretávame so správami a telefonátmi v štýle „ako to bude so zájazdmi na EURO?“. Tu sú odpovede na najčastejšie otázky:

 

BUDETE ROBIŤ ZÁJAZDY NA MAJSTROVSTVÁ EURÓPY? 

Po veľkom záujme o EURO 2016 vo Franúzsku (viac ako 3 000 fanúšikov) sa tešíme aj na výjazdy do Petrohradu a Sevilly. Aktuálna covid situácia prináša fanúšikom aj našej CK nové výzvy, no cieľ zostáva rovnaký – podporiť našich chlapcov v čo najväčšom počte priamo na tribúnach.

Komerčné letecké spoločnosti sa zatiaľ nevrátili k bohatšej ponuke spojení a preto pripravujeme dva typy zájazdov:

  • týždňové spoznávacie zájazdy do Ruska a Španielska komerčnými linkami. Okrem futbalových zápasov budete mať v sprievode našich slovenských delegátov dostatočný čas na relax a bohatý doplnkový program
  • charterové zájazdy na zápasy Slovensko – Poľsko (3 noci), Slovensko – Švédsko (3 noci) a Slovensko – Španielsko (2 noci). Letecké špeciály iba pre futbalových fanúšikov odlietajú priamo z Bratislavy a ponúkajú najkomfortnejšiu cestu, ako fandiť na zápasoch Slovenska

JE O ZÁJAZDY ZÁUJEM? AKO VEĽKÁ SKUPINA POCESTUJE?

Viac ako 70 % futbalových fanúšikov a cestovateľov v našom nedávnom prieskume uviedlo, že v roku 2021 plánuje dovolenku v zahraničí. S týmto údajom korešponduje aj počet záujemcov o zájazdy na zápasy Slovenska.

Na každý zápas našich pripravujeme minimálne 1 vlastné charterové lietadlo s odletom z Bratislavy. Kapacita lietadla je 180 fanúšikov.

Ak preferujete dlhší pobyt v zahraničí, odporúčame vycestovať na 7 dní. Týždenné spoznávacie zájazdy pripravujeme pre skupiny vo veľkosti 30-60 fanúšikov.

 

NA CHARTEROVOM ZÁJAZDE SOM DOTERAZ NEBOL/A. AKO PREBIEHA?

Charterový let má na rozdiel od komerčných liniek konkrétny účel, ktorý je rovnaký pre celú posádku lietadla. Podobne funguje napríklad skupinové cestovanie na letné dovolenky do prímorských destinácií.

Obsadenie celého lietadla má viacero výhod, ako určenie vlatného času letu, „voľnejší režim“ na palube lietadla či možnosť zmeny účastníkov objednaného zájazdu do pokročilejšieho termínu.

Od stretnutia na letisku v Bratislave až po návrat domov sa o vás postarajú skúsení slovenskí delegáti. Okrem futbalu spoznáme najkrajšie zákutia miest, ochutnáme typické miestne špeciality a na výber bude aj zo sprievodných atrakcií (múzeá, historické pamiatky, prehliadky štadiónov a podobne).

Vám stačí nastúpiť na palubu a užívať si zaslúženú odmenu. 

AKÉ POVINNOSTI MÁM PRI CESTOVANÍ NA FUTBAL DO RUSKA A ŠPANIELSKA?

Každý účastník zápasov Majstrovstiev Európy priamo na štadiónoch sa musí pred vstupom na tribúnunu preukázať negatívnym PCR testom a po celú dobu návštevy štadióna je povinný nosiť ochranu dýchacích ciest. Rovnaké pravidlá platia aj v interiéri letísk a lietadiel.

RUSKO

Držitelia vstupeniek na zápasy Majstrovstiev Európy zo zahraničia môžu pricestovať do Ruska bez obmedzení. Zároveň nepotrebujú cestovné víza. Náhrada za vízum je podobne ako na predošlých futbalových MS v Rusku FAN ID preukaz.

Potvrdené a zaslané FAN ID  e-mailom v pdf., slúži ako bezplatné vízum pre vstup a výstup z/do Ruska a to v termíne 29. mája – 12. júla 2021. K vstupu na štadión je však potrebná aj laminovaná kartička FAN ID, ktorú si každý registrovaný žiadateľ vstupenky musí vyzdvihnúť osobne na určených miestach v Petrohrade (k dispozícií sú 2 miesta).

V rámci návratu z Ruska podmienky je nutné zaregistrovať sa na webe ehranica. Na možné ďalšie podmienky čakáme – informovať bude MZV SR, SFZ a Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Rusku.

ŠPANIELSKO

Pred odletom do Španielska sa vyžaduje vyplnenie formulára na webe Spain travel health portal. Na celom území Španielska naďalej platí povinnosť nosiť rúška.

V rámci návratu zo Španielska je nutné zaregistrovať sa na webe ehranica. Aktuálne je povinná aj karanténa pre všetkých, okrem výnimiek:

  • ak ste boli zaočkovaný druhou dávkou vakcíny Pfizer a uplynulo viac ako 14 dní
  • ak ste boli zaočkovaný prvou dávkou vakcíny AstraZeneca a uplynulo viac 28 dní
  • ak ste prekonali ochorenie COVID-19 pred menej ako 180 dňami

 

AKO SA DOSTANEM KU VSTUPENKÁM NA ZÁPAS?

Vstupenky na zápasy Majstrovstiev Európy vám radi zabezpečíme. Pre bližšie informácie o cenách a dostupnosti vyplňte nasledujúci formulár.

  • Toto pole je pre validačné účely a mal by zostať nezmenený.