ODPORÚČAME: Zájazd na prestížny súboj Slovákov v Miláne

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Marec, poberaj sa starec. A s ním aj šance Interu Miláno na titul. Vlastne, tie šance sa začali poberať už oveľa skôr. Po veľmi sľubnom štarte do ligy to dlhú chvíľu vyzeralo, že sa splní sen všetkých slovenských futbalových fanúšikov. O titul v Serie A si to mali s Juventusom rozdať aj mužstvá, za ktoré pomerne dobre do lopty kope Marek Hamšík s Miňom Škriniarom.

Ale nebol by to Inter, keby zase nespadol z oblakov a nezačal remizovať ako na bežiacom páse. Posledné víťazstvo si pripísal ešte tretieho decembra doma proti Chievu. 5:0 bol krásny darček na Mikuláša, ale odvtedy Icardimu zvlhol púštny prach a Milan bude musieť byť v tejto sezóne rád aj za priečku zaručujúcu Ligu majstrov. A to nielen Inter, ale aj Škriniar. Ale zase vyzerá to tak, že udržia Icardiho a tak ako v našom hokeji, aj v Miláne si môžu hovoriť, že možno o rok.

 

Neapol si žije trochu iný príbeh. Od 16. decembra iba víťazí a aj keď si úvodom posledného mesiaca roka dovolil prehrať s Juventusom, stále si drží tesný bodový náskok. Ale čo je dôležité, mužstvo sa okrem pekného futbalu naučilo vyhrávať ťažké zápasy, ktoré v minulej sezóne s prehľadom remizovalo. Marek Hamšík prekonal Maradonu a vyzerá to tak, že k vytúženému titulu už má cestu očistenú od všetkých možných prekliatí. Mertens neprestáva strieľať góly a napriek úzkemu kádru kráča Neapol do poslednej tretiny ligy s hlavou hore.

Pozitívom pre mužstvo je hlavne fakt, že náročnú Ligu majstrov nahradia na jar boje iba v Európskej lige a Sarri tak nebude musieť riešiť otázku únavy hráčov. Pri forme a hlavne schopnosti Juventusu vyhrať takmer akýkoľvek zápas okrem finále Ligy majstrov je však dosť pravdepodobné, že si už Neapol do konca sezóny nemôže dovoliť zakopnúť.

 

A to znamená dobiť aj Štadión Giuseppeho Meazzu. A tam prekonať aj obranný val v zložení Miranda – Škriniar. Spaletti vie, že do Milána tentokrát nepricestuje mužstvo, ktoré sa zabýva na vlastnej polovici a bude čakať iba na to, kedy príde chyba. Stretnú sa dva ofenzívne tímy a rozhodovať bude to, či bude mať viac šťastia Hamšík s Mertensom a Insigniem, alebo Icardi s Candrevom a Perišičom. Inter tak možno navonok z boja o titul vypadol, ale ešte má pred sebou zápasy s Neapolom a Juventusom. A ak jedného z nich oberie o body, zápletka na špici tabuľky sa opäť zdramatizuje.

Čo myslíte, kto z našich reprezentantov bude na tento zápas spomínať v dobrom? Presvedčte sa naživo na našom autobusovom alebo leteckom zájazde.