Od vypredaných arén po Grand Canyon: 7 dní v Kalifornii

Slnečná Kalifornia patrí medzi najväčšie cestovateľské lahôdky. Dokonalé pláže, krásna príroda, mestá plné atrakcií či chutné jedlo sú zárukou spokojnosti. Čo všetko treba zažiť na západnom pobreží Spojených štátov počas siedmich dní?

Zábava na kolesách a svetový basketbal

Po trinásťhodinovom lete do Los Angeles sa môžete tešiť na zaslúženú odmenu v podobe legendárnych pláží Venice Beach a Santa Monica Beach. Tam si oddýchnete, opálite sa a načerpáte novú energiu. Pouliční predavači sa s vami radi porozprávajú alebo poradia. My odporúčame jazdu na elektrických kolobežkách, ktoré si môžete požičať už za 25 dolárov na tri hodiny. Budete sa voziť po cestičkách, ktoré poznáte z filmov aj seriálov, a trip v Kalifornii odštartujete naplno. Pivové osvieženie nájdete na každom rohu, ako aj chutné jedlo.

Ideálnym doplnením programu prvého dňa je zápas NBA. Lakers s hviezdnym basketbalistom LeBronom Jamesom rozhodne stoja za návštevu. Veľký zážitok aj pre hokejových fanúšikov. Duel si spestrite pukancami alebo nachos a potom si stačí vychutnať už len ten najlepší basketbal na svete.

Hokejové mesto hriechu

Druhý deň patrí Las Vegas. Užijete si v ňom hokejových rytierov na novom štadióne s nezabudnuteľnou atmosférou. Fanúšikovia Golden Knights si užívajú každý zápas naplno a Nevada rozhodne žije hokejom.

Okrem povestných atrakcií je v Las Vegas topkou hotel Bellagio, známy z mnohých amerických filmov aj vďaka obrovskej fontáne. Určite si ho žiadajte! Je to veľký zážitok za skvelú cenu: večer si užijete v kasíne a neskôr sa len výťahom presuniete do svojej izby. Hotelové priestory dýchajú luxusom a získajú si aj náročného klienta.

Chcete unikátne fotky Vegas? Pri odchode z mesta sa zastavte na kopci a vysvietené mesto hriechu budete mať ako dlani. Nesmie chýbať selfie s „Welcome to Fabulous Las Vegas“ a vaša fotogaléria bude kompletná.

Americká pýcha zhora

Nasledujúcim bodom nevadskej časti tripu musí byť Hoover Dam. Gigantická priehrada, ktorá zásobuje pitnou vodou celé Las Vegas, je obklopená mohutnými skalami a celé okolie je naozaj krásne. Takúto scenériu nájdete len málokde na svete!

Po Hoover Dame treba navštíviť slávny Grand Canyon. V rámci vstupeniek odporúčame balík za 65 dolárov aj so zahrnutým jedlom – určite ho využijete a tento národný park si užijete plnými dúškami.

Chcete zažiť adrenalín a vidieť americkú pýchu z vtáčej perspektívy? Naším tipom je let vrtuľníkom v hodnote 145 dolárov, ktorý si zapamätáte na celý život.

Značkové oblečenie za top ceny

Túžite po kvalitnom oblečení svetových značiek? Los Angeles si zamilujete. Tričká, kraťasy, tenisky, nohavice, čiapky a čokoľvek iné… A navyše za bezkonkurenčné ceny. Za 20 dolárov si môžete nakúpiť aj päť tričiek. Počas štvrtého dňa odporúčame okrem nakupovania vyskúšať aj miestnu kuchyňu. Okrem tradičných burgerov navštívte mexické reštaurácie s bohatou ponukou jedla a skvelými cenami. Traja klienti sa dostatočne nasýtia dokopy za 20 dolárov.

Večer vás čaká NHL zápas v podaní kráľov z LA. Staples Center sa pri každej šanci otriasa v základoch, Američania žijú hokejom a bavia sa bez prestávky. Zažite zápas v meste, kde je hokej životným štýlom.

Pastva pre oči

Harry Potter, Simpsonovci či Rýchlo a zbesilo. Vyberte sa za kultovými snímkami, ktoré sa natáčali v Universal Studios. Špeciálne efekty počas prehliadky sú jednoducho úžasné. Energiu si môžete doplniť vo viac ako štyridsiatich reštauráciách rôzneho druhu. Potešte svoje chuťové poháriky!

Piaty deň kalifornského dobrodružstva odporúčame ukončiť v Griffithovom observatóriu. Panoráma, ktorá sa vám naskytne, to je skutočná Amerika. Milovníci hviezd môžu využiť široké spektrum teleskopov a nazrieť na svet z úplne inej perspektívy.

Svetoznáme štvrte

Šiesty deň patrí slávnej štvrti Beverly Hills, zastávke na Rodeo Drive plnej obchodov a luxusných reštaurácií. Povinnou návštevou musí byť chodník slávy a fotka s nápisom „Hollywood“ na kopci.

Nasleduje zápas famóznej NHL, tentoraz Anaheimu. Najlepšia hokejová liga je skvelou pozvánkou na kalifornský výlet v spoločnosti HokejTour.sk.

Náš tip: Využite siedmy deň na požičanie motoriek, vďaka ktorým si užijete vietor vo vlasoch a slnečnú Santa Monicu aj večer a zažijete nezabudnuteľné výhľady na krásny národný park. Vyjdú vás na 145 dolárov na celý deň, ten zážitok naozaj stojí za to!

Zažite svetový hokej aj basketbal naživo a vychutnajte si obľúbenú Kaliforniu v spoločnosti slovenského delegáta na zájazde vášho života.