No konečne, to teda trvalo!

Sunderland konečne zvíťazil. Síce až v 11. kole Premier League pretrhli čierne mačky čiernu sériu, ale stále sú na dne ligovej tabuľky spoločne s labuťami zo Swansea. Ale David Moyes i Bob Bradley urobia maximum pre zotrvanie medzi elitou na britských ostrovoch.

Hore ruky, kto zastaví Kloppov uragán alebo Conteho revolúciu. Oba manšafty valcujú súperov a tešia svojich fanúšikov. Asi najťažší žreb mal doteraz Liverpool, ale zvládol ho obdivuhodne a je na čele celého pelotónu. Chelsea po výprasku od kanonierov na Emirates vstala z popola, zmenila rozostavenie na 3-4-3 a funguje to. Aké „jednoduché“.

Po reprezentačnej prestávke otvárame 12. kolo veľkým súbojom gigantov anglického futbalu. Rivalita Mourinha a Wengera pokračuje. Takže horúco bude v kabínach, aj na lavičkách, ale predovšetkým na trávniku a pred TV obrazovkami. Ako veľmi bude chýbať autor gólu číslo 25 000 v Premier League Zlatan Ibrahimovič? Uvidíme aj červenú kartu? A ako to dopadne? Budú mať kanonieri dobre nabité delo a odskočia diablom na deväť bodov alebo sa domáci konečne hecnú k dobrému výkonu a ostanú všetky body na Old Trafford?

branko-cap

Branko Cap promo manažér Digi Sport

Gól 11. kola
Paul Pogba

gol_kola

Paul Pogba predviedol svoju extratriedu proti Swansea City a odštartoval spanilú jazdu červených diablov v južnom Walese. Najdrahší hráč planéty aspoň na chvíľu umlčal svojich kritikov.

Moment 11. kola
Gól číslo 25 000 v Premier League

moment_kola

Gól s poradovým číslom 25 000 v histórii Premier League! Postaral sa oň Zlatan Ibrahimovič z Manchestru United. Švéd ukončil šesťzápasové čakanie na gól a vo svojej klubovej kariére zaznamenal už celkovo 400 gólov!

Hráč 11. kola
Eden Hazard

hrac_kola

Eden Hazard je opäť v top forme a poriadne to rozbalil aj proti Evertonu. Zaznamenal dva góly a bol pri všetkom podstatnom čo sa udialo na Stamford Bridge. Chelsea vyhrala piaty zápas v rade a opäť bez inkasovaného gólu.

Zápas týždňa
Manchester United – Arsenal

zapas_tyzdna

Šlágrom 12. kola Premier League je súboj Manchester United – Arsenal. Old Trafford bude svedkom súboja manažérskych osobností Josého Mourinha a Arséna Wengera. Red Devils čakajú na trofej od roku 2013, teda od čias Sira Alexa Fergusona, po ktorého odchode neobsadili dokonca ani medailovú priečku. Kanonieri sa naposledy tešili z titulu v roku 2004. Momentálne ide o duel šiesteho tímu so štvrtým. Rivalov delí v tabuľke šesť bodov. Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech Red Devils, keď zo 48 vzájomných meraní síl vyhrali dvadsaťdva, Gunners iba dvanásť.

Duel sledujte v sobotu 19. novembra o 13:30 exkluzívne na DIGI Sport 1, predzápasové štúdio moderuje od 13:00 Marek Skáčik, jeho hosťom bude Ladislav Borbély. Stretnutie komentuje Matúš Lukáč.

Program 12. kola:

program_kola