Nevzdáme sa. Z lásky k športu a cestovaniu to spolu zvládneme

Drahí klienti a priatelia,

aktuálna situácia spojená vírusom COVID-19 je niečo, s čím sa väčšina z nás stretla po prvýkrát v živote. Čelíme bezprecedentným okolnostiam, ktoré ochromili veľkú časť sveta, a to nielen po stránke zdravia, ale aj ekonomiky. Množstvo spoločností sa pre mimoriadne opatrenia muselo vysporiadať s nemalými komplikáciami, ktoré vo viacerých prípadoch nemajú iné riešenie ako koniec.

Na stav, aký nastal, nie je možné pripraviť sa vopred. Odpoveďami ani riešeniami. Keďže sa nás dianie v cestovnom ruchu a športe bytostne dotýka, pozorne sledujeme vyvíjajúcu sa situáciu. Dovoľte nám, aby sme sa po viac ako desaťročnom pôsobení na trhu vyjadrili k súčasnému mimoriadnemu stavu z pohľadu našej CK, ktorú chceme zachrániť.

Ak iste viete, mal to byť športovo „nadupaný“ rok. Tisícky klientov sa spolu s nami tešili na spečatenie historického titulu Liverpoolu, vrcholiaci boj o majstra Španielska, Talianska či Nemecka, atraktívnu vyraďovaciu fázu Ligy majstrov s vyvrcholením v magickom Istanbule, hokejový šampionát v nepoznanom Švajčiarsku s bratovražedným súbojom Slovensko – Česko a večným snom o medaile, tenisový vrchol vo Wimbledone, porciu cyklistiky počas Tour de France s heroickými výkonmi Sagana, oslavu futbalu po celej Európe, v rámci finálového turnaja ME, snáď aj s účasťou Slovenska.

Desiatky zamestnancov takmer nonstop obsluhujú klientov, stovky hodín strávených pri zabezpečovaní logistiky zájazdov, tisícky spokojných fanúšikov po absolvovaní vysnívaného športového zážitku. Nejako takto mali vyzerať práve prebiehajúce dni, týždne a mesiace.

Sezóna sa práve začala rozbiehať, keď zasiahol neviditeľný nepriateľ. Cestovateľské plány sa náhle zmenili a zo dňa na deň všetko zastrela nepoznaná obava. Urýchlene sme museli prijať neodkladné opatrenia, no zároveň sme boli stále pripravení na to, keď sa všetko vráti do normálnych koľají a s tým aj dôvera v cestovanie aj šport.

Aktuálne dianie vo svete si vyžaduje razantné opatrenia od všetkých zainteresovaných. My vo FutbalTour sa snažíme nájsť také riešenia, ktoré sa stretnú s pochopením našich partnerov, ale predovšetkým Vás – našich klientov. Pokračujeme v našej otvorenej komunikácii. Robíme všetko, aby sme Vaše požiadavky dokázali vyriešiť k spokojnosti. Nemajte obavy, na nikoho nezabudneme. Hľadáme možnosti, ako sa so všetkým vysporiadať.

Chceme Vás však touto cestou požiadať o trpezlivosť a zhovievavosť. Pre všetkých je táto situácia nová a spoločne čakáme aj na usmernenia od národných vlád a EÚ. Napríklad prijatie voucheru namiesto zrušeného zájazdu nám poskytuje šancu prežiť toto hektické obdobie a mnohí z Vás už nám takýmto spôsobom podali pomocnú ruku. Všetci máme obavy, ale z lásky k športu a cestovaniu to spolu zvládneme.

Na záver dovoľte vyjadriť našu túžbu: skúsme sa v týchto náročných časoch podržať a podporiť. Určite opäť nastanú lepšie časy a budeme si môcť spoločne užívať svet a cestovanie.

Úprimne ďakujeme za Vašu podporu a pochopenie. Konatelia a celý tím CK FutbalTour.sk