Nepodľahli ani obezite. Najtučnejší futbalisti sveta 2

Hoci sú okresné ligy posiate plnoštíhlymi postavami, v európskych súťažiach sú raritou. Pozrite si profily šiestich hráčov, u ktorých hmotnosť nehrá žiadnu rolu. Aspoň nie tú futbalovú. Pripravili sme pre vás druhú časť prehľadu najtučnejších futbalistov sveta.

Prvú časť nájdete TU

MICKY QUINN

V súčasnosti pomaly dosahuje dôchodcovský vek, ale počas aktívnej kariéry bol veľkým obľúbencom fanúšikovských táborov. Zvykli naňho pokrikovať: „Je tučný, je oblý, skóruje na každom ihrisku,“ (v angličtine však znie tento popevok omnoho lepšie, dokonca sa rýmuje – „He’s fat, he’s round, he scores at every ground.“) píše Telegraph.

Jeho hmotnosť sa pohybovala okolo 95 kg a napriek obezite dokázal nastrieľať 227 gólov za 535 zápasov. Jeho ligou bola Premier League, nastupoval za Coventry, Newcastle či Portsmouth. Pre svoju obezitu si vyslúžil prezývky ako Sumo alebo Hippofatamus.

najtucnejsi futbalisti sveta micky quinnFOTO: chroniclelive.co.uk

KEVIN PRESSMAN

Z 22-ročnej kariéry gólmana anglického pôvodu, ktorý strávil 17 rokov v Sheffielde Wednesday, sa datuje viacero zaujímavých informácií. Aj keď odchytal vyše 500 stretnutí, nedostal sa do reprezentácie.

V kuloároch kolovali špekulácie, že Pressmanova hmotnosť nie je náhodná. Údajne raňajkoval v McDonald’s niekoľkokrát za týždeň. Na sklonku kariéry nastupoval za tímy v nižších anglických súťažiach.

najtucnejsi futbalisti sveta kevin pressmanFOTO: shoot.co.uk

ANDY REID

37-ročný Ír okúsil len anglický futbal. Disponoval veľmi dobrou ľavačkou, vyznačoval sa skvelou technikou a plnším vzhľadom. Zviditeľnil sa aj v reprezentácii, v seniorskom tíme štartoval 29-krát a podarilo sa mu streliť 4 góly.

7 športových seriálov, ktore ste (ne)videli

V roku 2005 prestúpil z Nottinghamu Forest za takmer šesť miliónov libier do Tottenhamu. Reid s výškou 1,70 metra nepôsobil nebezpečným dojmom, ale aj vďaka hmotnosti dokázal z ľavého krídla potrápiť defenzívu súpera.

najtucnejsi futbalisti sveta andy reidFOTO: whoateallthepies.com

NEIL RUDDOCK

Dnes 51-ročný bývalý futbalista zažíval na ihrisku poriadne divoké časy. S váhou, ktorá mnohokrát prevyšovala trojcifernú hodnotu, hrával v strede obrany. V kombinácii s jeho výškou (1,88) ho prezývali Žiletka.

Zahral si aj za Liverpool, Tottenham či West Ham, v roku 1994 debutoval za národný tím, pričom to bol jeho jediný štart v reprezentácii. Čím bol starší, tým viac priberal. Dokonca existovali zmluvy, ktoré obsahovali aj maximálnu hranicu jeho hmotnosti. Za jeho najväčší úspech sa považuje zisk Ligového pohára vo farbách liverpoolskeho The Reds.

najtucnejsi futbalisti sveta neil ruddockFOTO: goal.com

PADDY KENNY

„Prvé, čo som urobil, bolo, že som mu nariadil diétu. Jedával burgery, pizze, hranolčeky, a tak to bolo stále,“ opisoval začiatky Kennyho kariéry jeho dlhoročný tréner Neil Warnock.

Brankár Paddy Kenny, ktorý je stále aktívnym hráčom – aj keď má už 41 rokov – má za sebou bohatú kariéru, počas ktorej sa mu podarilo nazbierať slušnú zápasovú porciu a tiež sedem štartov za írsky národný tím.

Jeho obrovskou nevýhodou bola vždy hmotnosť. Na tú dopláca aj posledné roky.

najtucnejsi futbalisti sveta paddy kennyFOTO: zimbio.com

DIEGO MARADONA

Argentínska legenda, niektorými považovaná za najlepšieho futbalistu histórie, mala od 80-tych rokov problémy s drogami. Tie pribrzdili kariéru tohto velikána napriek tomu, že je držiteľom mnohých kolektívnych i individuálnych ocenení.

10 športových biografií pre každého fanúšika

Koniec aktívnemu futbalu dal Maradona v roku 1997, odkedy začal súperiť s veľkými zdravotnými problémami. Argentínčan v 2004 dostal infarkt, neskôr musel byť operovaný. Ani to mu však nezabránilo, aby sa futbalu venoval aspoň z pozície trénera.

najtucnejsi futbalisti sveta diego maradonaFOTO: ronaldo7.net


Pôvodný článok nájdete TU

FOTO: koláž – Twitter/Gareth Parker,