Najväčší zájazd v histórii lyžovania? Vytvorte Petre Vlhovej domáce prostredie

3 minúty čítania
Autor: Viktor Háber

Že tohto roku sa nekonajú preteky Svetového pohára v Jasnej? To vôbec nevadí. Iba kúsok za slovenskými hranicami, v Špindlerovom Mlýne, bude mať Petra Vlhová v podstate domáce prostredie.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Česko bude fandiť rodáčke z Liptovského Mikuláša a k domácim sa pripoja tisíce Slovákov, ktorých bude možno napokon viac ako miestnych nadšencov tohto zimného športu. Postará sa o to aj oficiálny fanklub Petry Vlhovej, ktorý ju sprevádza na všetkých podujatiach v kalendári Svetového pohára. A stane sa tak aj 28. a 29. januára v susednom Česku.

Prostredie bez bariér

Na zájazdoch za olympijskou víťazkou v slalome vznikajú nové priateľstvá, varí sa guľáš, griluje sa, zaznie živá hudba a aj počas tuhých mrazov a čakania na svoju favoritku sa diváci dokážu zabaviť a postarať sa o neopakovateľný zážitok. „Stala sa nám aj situácia, že sme boli pod kopcom ako jediný oficiálny fanklub. Dokonca ani domáce pretekárky nemali takúto podporu,“ spomína vedúci fanklubu Miroslav Ledecký v nedávnom rozhovore pre FutbalTour.sk.

Skupinka nadšencov sprevádza Slovenku skutočne po celom svete. Je teda ťažké si predstaviť, čo by sa tak mohlo stať v Špindlerovom Mlýne. Len päť hodín cesty pohodlným autobusom z Bratislavy vás dovedie na česko-poľské hranice tesne pod najvyšší český vrch Sněžka.

Skutočne nádherné zasnežené kopcovité prostredie, známy jazyk a komunikácia bez bariér, domáca atmosféra a priazeň tisícov ľudí. V roku 2018, kedy sa tu pretekalo naposledy, ich tu bolo 19 000 a sledovalo nesmierne napínavý súboj Petry Vlhovej a Mikaely Shiffrinovej. Slovenka aj Američanka sa vtedy podelili o medaily. Kým liptovská rodáčka brala zlato v obrovskom slalome a bronz v slalome, lyžiarka z Colorada získala rovnaké medaily v opačnom garde. Aj teraz sa očakáva, že sa dva lyžiarske ženské fenomény pobijú o najcennejšie kovy v ich dvoch najsilnejších disciplínach.

Dôležité preteky pre Vlhovú

Po zastávke v Špindlerovom Mlýne bude nasledovať ešte šesť rôznych zastávok v rámci Európy. Koniec januára v Česku tak bude celkovo dôležitý pre našu športovú hviezdu, ktorá bojuje o obhájenie malého krištáľového glóbusu v slalome a šancu ukoristiť si po ročnej pauze aj veľký glóbus pre najlepšiu lyžiarku sveta. Očakáva sa, že aj v tom čase budú bodové rozdiely medzi top lyžiarkami minimálne a na každom jednom víťazstve bude záležať.

Neexistuje veľa lepších príležitostí, kedy vycestovať na preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní, ako práve koncom januára v Špindlerovom Mlýne. Obrovská podpora fanklubu vytvorí pre slovenskú lyžiarsku superhviezdu prakticky domáce prostredie. Dokonca môže ísť o najväčší slovenský výjazd na zjazdové lyžovanie v histórii. 

„Každému by som doprial, aby zažil tú elektrizujúcu atmosféru, kedy sa všetkým fanúšikom zastaví svet, hoci je to len na tú jednu minútu. Myslím, že za tú atmosféru a partiu, v ktorej sa vždy zídeme, to stojí. Peťa nám robí radosť a toto je jeden zo spôsobov, ako to môžeme osláviť priamo s ňou,“ navnadil tiež Ledecký.

Zaznie v českom stredisku slovenská hymna? S podporou vašich hlasiviek na to bude veľká príležitosť. Nasadnite do nášho autobusu a poďte si užiť nezabudnuteľný víkend v Špindlerovom Mlýne.

👉 Autobusový zájazd na SP v lyžovaní ⛷️: Obrovský slalom a slalom v Špindlerovom Mlyne