Najočakávanejšie športové udalosti roka 2022. Kam sa chystáte vy?


AKCIA:
SLOVENSKÉ VLAJKY, DRESY A ŠÁLY SO ZĽAVOU 20% IBA DO KONCA FEBRUÁRA. ZĽAVOVÝ KÓD: ZOH20


4 minúty čítania

Všetci fanúšikovia aj tento rok netrpezlivo očakávajú a veria, že sa planéta a ľudstvo vráti do „normálnych koľají“. Dejiská podujatí sú pripravené, športovci namotivovaní a priaznivci dychtiaci vidieť len tie najlepšie výkony. Kroky milovníkov smerujú na tieto TOP udalosti.

Súťaže o ceny a ďalšie zaujímavosti nájdete na našich sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Zimné olympijské hry v Pekingu

Termín podujatia: 04. február 2022 – 20. február 2022

Už len niekoľko dní nás delí od ďalšieho športového sviatku. Čínsky Peking sa stane prvým mestom na svete, ktoré hostilo nie len letné, ale aj zimné olympijské hry. Slovenská výprava vyšle do tejto netradičnej destinácie 50 športovcov. Reprezentovať nás bude 25 hokejistov, 8 biatlonistov, 5 sánkarov, 5 bežcov na lyžiach, 5 zjazdárov, jedna bobistka a jedna snoubordistka.

Zdroj: SOŠV

Americká spoločnosť Gracenote Sports, ktorá má vo svojej pôsobnosti analyzovanie športových súťaží, predpovedá Slovensku tri medaile. Najväčším želiezkom v ohni bude fenomenálna Petra Vlhová. Uvidíme, či sa k nej pridajú aj ďalší. Najmä hokejisti môžu bez hráčov NHL milo prekvapiť. Bohužiaľ v Pekingu čakajú na športovcov prísne podmienky a jedna veľká „bublina“. To znamená, že dresy a šály si oblečieme v teple našich domácností, nakoľko bude toto podujatie organizované bez akýchkoľvek divákov.

Slovenské produkty nájdete v našom FAN shope. < – – –

Majstrovstvá sveta v hokeji

Termín podujatia: 13.máj 2022 – 29.máj 2022

Slovenskí hokejisti sa po olympiáde presunú do Fínska. Výber Craiga Ramsayho svoje zápasy odohrá v hlavnom meste Helsinkách, v miestnej Hartwall aréne, s kapacitou viac ako 13 000 divákov.

Zdroj: IIHF

Úvodný duel v A skupine odohráme s Ruskom 13. mája o 16:20 a záverečný duel s Dánskom je na programe 24. mája. Cieľom už tradične bude postup medzi osmičku najlepších a boj o štvrťfinále.

Ak chcete fandiť priamo na štadióne vo Fínsku a zakričať si „Góóóóóóóóĺ“, zakúpte si vstupenku priamo u nás.

V našej ponuke nájdete aj zájazd na trojzápas: Slovensko vs Rusko, Slovensko vs Nemecko a Slovensko vs Kanada.

Wimbledon Championships

Termín podujatia: 27. jún 2022 – 10. júl 2022

Tenisový sviatok džentlmenov na trávnatom povrchu sa uskutoční tradične v anglickom Londýne na prelome júna a júla. Bude sa však opakovať Australian Open? Vo Veľkej Británii zatiaľ platia pravidlá, že nezaočkovaní športovci môžu trénovať aj hrať, čo by mohlo znamenať, že na grandslamovom turnaji by sa mohol predstaviť aj velikán, víťaz posledných troch ročníkov – Novak Djokovič.

Ak ste tenisový fanúšik a ešte ste neboli v slávnom areáli The All England Lawn Tennis Club v juhozápadnom Londýne, je najvyšší čas to napraviť! Staňte sa svedkom veľkolepých tenisových predstavení a rezervujte si zájazd na Wimbledon,

Formula 1 v roku 2022

Termín podujatia: 20. marec 2022 – 20. november 2022

Motoristický svet sa môže aj v roku 2022 tešiť na zvuk motorov, škrípajúcich bŕzd, či nenapodobiteľnú vôňu asfaltu. Ročník s poradovým číslo 73., bude obsahovať dvadsaťtri veľkých cien, ktoré sa budú konať v dvadsaťjeden krajinách po celom svete. Štart je už tradične naplánovaný na mesiac marec, kedy sa odjazdia preteky v Bahrajne resp. Saudskej Arábii. Následne sa najlepší jazdci, ktorým kraľuje Max Verstappen, postupne presunú do Austrálie, Miami, Španielska, či na Veľku cenu Anglicka.

Nás však budú najviac zaujímať preteky na rakúskom Red Bull Ringu, či legendárnom maďarskom Hungaroringu. Tam sa priaznivci F1 môžu tešiť nie len na holandského víťaza z predošlého roku, ale aj Fína Bottasa a tiež Lewisa Hamilton, ktorý bude Verstappenovi v nastávajúcej sezóne mať čo vracať. Seriál F1 spozná svojho víťaza v hlavnom meste Spojených arabských emirátov, na okruhu Yas Marina Circuit v Abú Dhabí.

Autobusové zájazdy sú naplánované na 10.7.2022 do Rakúska resp. 31.7.2022 do Maďarska. Kompletnú ponuku vrátane leteckých zájazdov na F1 nájdete tu.

EuroBasket 2022

Termín podujatia: 1. september 2022 – 18. september 2022

41. majstrovstvá Európy v basketbale sa v roku 2022 odohrajú v štyroch európskych krajinách. V nemeckom Berlíne a Kolíne nad Rýnom, gruzínskom Tbilisi, českej Prahe a talianskom Miláne vypukne v septembri 2022 basketbalové šialenstvo.

Foto: Salih Zeki Fazlioglu

Majstrovstvá Európy v basketbale sa konajú v pravidelnom dvojročnom intervale, no kvôli pandémii Covidu-19 bude toto prvý šampionát od roku 2017, kedy si titul odniesli hráči Slovinska. Skvelú sériu troch titulov šampiónov budú chcieť rozšíriť Španieli, ktorým sa v roku 2017 ušli „len“ bronzové medaile. Ak vás fascinuje tento kolektívny šport „deravých košov“, určite si nenechajte ujsť jeho vrchol EuroBasket 2022!

Ak máte záujem o akúkoľvek vstupenku alebo zájazd z našej ponuky, vyskúšajte nezáväznú rezerváciu nižšie: