Najlepšia liga sveta sa vracia. S uvádzacími cenami

Píše Richard Hanzlík z prvého neobjektívneho portálu TakUrčitee.sk

Je to len nakopávaný futbal hore-dole, pri ktorom sa banda bratrancov z druhého kolena zráža a fanúšikovia vstávajú zo stoličiek aj pri dvoch po sebe idúcich prihrávkach do nohy. A keď tie kluby preplávajú La Manche, sú polovičné.

Odporúčame pre fanúšikov The Reds aj Dúbravku: Liverpool – Newcastle

Tak toto už dávno neplatí. Anglická liga je najlepšia a najbohatšia na svete. Len za televízne práva dostal vypadávajúci Huddersfield takmer 100 miliónov libier. Liverpool s Manchestrom City 150. A za to sa aj v dnešnej dobe nezdravej futbalovej inflácie dá nakúpiť nejaký ten futbalista.

Najväčšia konkurencia, najlepší hráči, manažéri a atmosféra na zápasoch. Čo viac si môže fanúšik priať. O najlepšiu štvorku bojuje pravidelne šesť veľkých klubov a každú sezónu sa k nim pridá zopár čiernych koňov. Ak si k tomu pridáte fakt, že Liverpoolu ani 97 bodov nestačilo k vytúženému titulu, je to až neuveriteľné.

Odporúčame pre klasikov: Manchester United – Liverpool

A jasné, prvýkrát v histórií sa stalo, že finále Ligy majstrov a Európskej ligy odohrali mužstvá z jednej krajiny.

Liverpool na titul, ale čo zvyšok?

Neverím tomu, že Liverpoolu už titul môže prejsť pomedzi prsty. Reds si zvýšili sebavedomie výhrou v Lige majstrov a teraz budú mať jediný cieľ. Prvý ligový titul od roku 1989.

Odporúčame pre nedočkavých: Liverpool – Norwich 

Na prestupovom trhu je zatiaľ ticho, ale Kloppovi netreba veľa. Jeden kvalitný stopér, strelec k Firminovi a udržať Maného so Salahom. Chvíľku to vyzeralo, že príde De Ligt, ale keďže o chlapca má záujem aj United, Barcelona a PSG, môže to nakoniec skončiť pri najvyššej ponuke od šejkov. Mino Raiola si zase pomastí bankové konto. Klapne na druhý pokus Fekirov presun z Lyonu?

City sa tešia najviac z toho, že Pep zostáva a nepôjde do Turína. Bledomodrí majú iný problém. Ligu si užili, ale čo tá Liga majstrov? Aj samotný Guardiola vyhlásil, že toto bude hlavný cieľ.

Na prestupovom trhu zatiaľ nemíňajú vo výške ročného rozpočtu nášho zdravotníctva, ale ani nepotrebujú. Jedine tak alternatívu k Fernandinhovi. Z Atlética Madrid smeruje na Etihad Rodri. Zlatá generácia City má jednu z posledných šancí vyhrať ušatú trofej, stihne to Aguero?

No a potom tu máme Tottenham. Klub, ktorého káder je užší ako bok priemernej infuencerky. Mauricio sa chvíľku pohrával s odchodom a povedal, že ak chce klub konečne začať plniť skrinku s trofejami, treba nakupovať. Inak odíde. A že tých záujemcov by bolo.

Odporúčame pre fajnšmekrov: Liverpool – Tottenham

Zatiaľ sa šušká o Ndombelem, čo je dobrá posila, ale treba aj väčšie mená. To taký Lo Celso už dokáže urobiť zápas. A ozaj, vráti sa Bale? A prečo je Dele Alli považovaný za supertalent?

Pre fanúšika Chelsea začalo leto zle. Zákaz prestupov, predaj Hazarda, Sarri na ceste do Juventusu a teraz čo. Mourinhov ďalší comeback? Alebo dostane šancu Lampard? Jedno je isté, Blues budú musieť stiahnuť zopár hráčov z hosťovaní, čomu sa celkom bráni Morata. Ale zase, že by modrým chýbal viac ako človeku v sobotu práca, sa povedať nedá.

Odporúčame pre pôžitkárov: Manchester United – Chelsea

Nezabúdajme, že toto je klub, ktorý si pekne potichu ubránil TOP 4 a k tomu vyhral Európsku ligu.

Arsenal. Niekedy mám pocit, že toto celé je sociálny experiment zameraný na zisťovanie vplyvu premenlivých výkonov na kardiovaskulárny systém jednotlivcov. Prišiel Emery, v útoku Aubameyang s Lacazettom, ale bolo z toho len finále EL. Ale úspech sa podaril. Klub neskončil štvrtý.

Ozil si odkráčal ďalší príjemný rok v hlavnom meste Anglicka a teraz patrí do širokej skupiny hráčov, ktorí sú síce extra preplatení, ale na druhej strane o to horšie výkony podávajú.

A tak sa dostávame k Manchestru United, ktorý sponzoruje osobný život Alexisa Sancheza výmenou za to, že on sa občas zdvihne z lavičky náhradníkov a prevetrá svoje extra krátke šortky. Ole je pri kolese, ale musí ho dobre roztočiť, ak chce dostať United naspäť medzi elitu.

Odporúčame pre fanúšikov slovenskej repre: Manchester United – Newcastle

Lukaku je na odchode do Interu, Pogbu láka Real, Herrera už si hľadá byt v Paríži. Treba konať. Spomína sa Bale, De Ligt, Nicolas Pepé, miestami dokonca Griezmann, Joa Cancelo a Wan-Bissaka. Jedno je isté, toto bude boj, ktorý ukáže, čoho je Ole schopný. Ale nepôjde to cestou jednej 100-miliónovej posily. Diabli potrebujú výrazne prekopať celý káder.

Na čo sa tešiť

A to nie je všetko. Wolverhampton je ťahaný portugalskou légiou, vždy nepríjemný vedel byť Everton, West Ham a ak šejkovia nalejú doláre, vysoko budú lietať aj straky z Newcastlu. A do ligy sa vracia Aston Villa. Ale v Premier League je veľakrát úplne jedno, kto s kým a kedy.

Odporúčame pre milovníkov derby zápasov: Liverpool – Everton

Každý víkend sú na programe 2 megazápasy a okolo nich ďalšie, nemenej zaujímavé. V prvom kole, ktoré štartuje 9. augusta to bude napríklad United – Chelsea, Newcastle – Arsenal alebo Liverpool – Norwich.

A potom, o 38 kôl neskôr, skončí úchvatná bitka o titul a ďalšie tri miesta do Ligy majstrov. Liverpool, City, Spurs, Arsenal. To je môj tip. Ale samozrejme, môže to skončiť hocijako. Preto je Premier League najlepšia liga sveta.

Pozrite si aktualizovanú ponuku zájazdov a vstupeniek na PREMIER LEAGUE