Najlacnejší zájazd na Old Trafford v sezóne: United vs. Saint-Étienne

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Kto by to bol povedal, že slávny Manchester United sa bude v bojoch o európske úspechy pasovať s AS Saint – Étienne. Ak by sa tento príbeh odohral pred 20-timi rokmi, zahral by si v Divadle snov aj Ľubo Moravčík.

Nuž, odchod Sira Alexa Fergusona je pre dejiny červených diablov veľkým momentom, ktorý jeden z najslávnejších klubov sveta zaskočil viac, ako by Malcom Glazer čakal aj v tom najhoršom sne. Trénerské rošády striedali obrovské investície do druhotriednych hráčov, ktorí by si zastali svoje miesto v akomkoľvek mužstve zo stredu talianskej ligy.

lubomir-moravcik-panini-as-saint-etienne-1993Na gólové parády spomínajú (nie len) v Saint Ětienne dodnes

Sľubná forma po pomalšom začiatku

Až príchod Joseho Mourinha mal byť tým momentom, ktorý vráti United na priečky, kam mužstvo bez pochýb patrí. Pomôcť by k tomu mali najmä príchody Ibru, Pogbu, Mkhitaryana a najmä navrátenie sebavedomia mužstvu, ktoré sa posledné sezóny potuluje proklatě nízko.

Štart bol pomalší ako keď ste včera ráno nakopli vaše auto cestou do práce, ale mašina sa rozbehla a začína ťahať slušnú sériu víťazstiev. Je to nezvyk, nevidieť United v Lige majstrov, ale má to jednu veľkú výhodu. Vďaka účinkovaniu v Európskej lige si môžete užívať zápasy na Old Trafford za vynikajúce ceny. A keďže správny fanúšik chodí na svoje mužstvo, nemôže vám vadiť, že namiesto súperov prvého rangu si pre výprask prídu chlapci z klubu Saint-Etienne.

Bombardéra zo Švédska nezastavili ani zdatní súperi v Premier League

Do Ligy majstrov aj cez triumf v Európskej lige

Trofej Európskej ligy je pre Mourinha určite veľkou výzvou, pretože ak jeho mužstvo nemôže súperiť s tými najlepšími, o triedu nižšie musí zobrať všetko, čo sa dá. Nie je pochýb, kto je v tomto zápase favoritom a tak sa vám naskytá možnosť na naozaj príjemný výlet do Manchestru. V utorok si splníte valentínske povinnosti a vo štvrtok večer sedíte na krásnom Old Trafforde.

manchester-united-vstupenky-old-trafford

Pred vami pobehuje najdrahší hráč sveta, v útoku hráč s najväčším nosom a egom, v bránke možno najlepší gólman súčasnosti. Vo fanshope kúpite všetko, na čo si spomeniete a máte vybavené aj nasledujúce Vianoce.

manchester-united-real-sociedad-80_1243

Ale Manchester nie je iba futbal a nepríjemná látka na nohaviciach. Je to mesto, ktoré vás svojou atmosférou dostane, preto sa domov poletí až v nedeľu. Budete tak mať dosť času na návštevu Národného múzea futbalu, alebo historického centra, ktoré je zapísané aj v zozname pamiatok UNESCO. Nebudete sa musieť nikam ponáhľať a tak si určite užijete prechádzku po jednom z mnohých vodných kanálov, kde sa budete cítiť, akoby ste ani neboli v Anglicku.

Ešte váhate, či ísť?