Najdrahší dres v Londýne nájdete vo farbách West Hamu! Komu patrí?

3 minúty čítania

V priebehu nášho tripu po zápasoch a prehliadkach londýnskych štadiónov a FAN shopov, sme si spravili menší prieskum cien dresov v klubových obchodoch.

Naďalej sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram

Na vrcholu pyramídy sa umiestnili prekvapivo dresy West Hamu United. V samotnom FAN shope Kladivárov, bola pri mene Tomáš Souček cena 80 libier (95 eur). Na internete sa rovnaké dresy aj oficiálnou cestou dajú zohnať o niečo lacnejšie.

O niečo lacnejšie vyjde dres jednej z najväčších hviezd Albionu. Strelec anglickej reprezentácie a Tottenhamu Hotspur Harry Kane má na drese cenovku vyjde vo FAN shopu Kohútov na 76 liber (90 eur).

Zaujímal nás taktiež dres Christiana Eriksena, bez debát najvčaššie hviezdy nováčika z Brentfordu. Tento sympatický londýnsky klub si dres dánskeho reprezentanta cenia na 66 liber (80 eur). My sme neváhali, kúpili sme a dokonca v týchto farbách mali aj možnosť vidieť prvú asistenciu Eriksena po návrate na trávniky. Good deal!

Medzi fanúšikmi Crystal Palace je nejobľúbenejší dres šíkovného krídelnika Wilfrieda Zahu. Kúpiť si ho môžete za prijateľných 45 liber (55 eur) a je teda „nejlacnejší“ z londýnskych hviezd.

Dresy Chelsea a Arsenalu majú jednotnú cenu. V oficiálnych FAN shopoch sú vystavené len dresy bez mien, pretože tieto veľkokluby majú svoju vlastnú „minitováreň“ na potlač dresov.

Ak si teda necháte na dres nažehliť meno Kai Havertz, Bukayo Saka alebo napríklad svojej frajerky „TheOnlyOne“,
vyjde vás dres za rovnaké peniaze. Chelsea bohužiaľ, ma vzhľadom k aktuálnej situácii vo svete pozastavený akýkoľvek predaj.

Vedeli ste, že…

  • Jeden zo zakladateľov Sparty Praha, Otakar Petřík navštívil v roku 1906 Londýn, kde sa zašiel pozrieť okrem iného na zápas miestneho Arsenalu. Ten ho svojou hrou zaujal natoľko, že sa rozhodol priamo v anglickej metropole kúpiť rovnakú sadu červených dresov a bielych trenírok. Po návrate do Prahy ju venoval svojej Sparte so slovami, aby tento dres raz preslávila rovnako ako kanonierov z Arsenalu.
  • Svetové veľkokluby svojimi nákupmi útočia aj na obrovské mimoeurópske trhy. Tak napríklad v spomínanej minitovárničke na potlač dresov vo fanshope Arsenalu najviac frčal japonský obranca Takehiro Tomiyasu. Bez jeho dresu neodišiel snáď žiadny z ázijských návštevníkov obchodu. Z fanshopu Chelsea vraj zase odchádzajú veľmi často americkí fanúšikovia „socceru“ so suvenírom v podobe dresu kapitána reprezentácie Spojených štátov amerických Christiana Pulišiča

Žiadne obmedzenia, len ten najlepší svetový futbal

Či už sa rozhodnete vyraziť na akýkoľvek zápas Premier League, rozhodne neoľutujete. Anglická najvyššia súťaž sa rúti do svojej rozhodujúcej fázy a dráma sa črtá na oboch koncoch tabuľky. Bojuje sa o titul, o účasť v Lige majstrov aj o holú záchranu medzi elitou.

Od 18. marca navyše Veľká Británia ruší všetky obmedzenia proti šíreniu pandémie a cestovanie je konečne ako pred covidom. Či ste alebo nie ste očkovaní, nepotrebujete žiadne testy, formuláre ani nemusíte podstúpiť karanténu. Jedinou podmienkou je po vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie platný cestovný pas, občiansky preukaz už na ostrovy nestačí.

Z bohatej aprílovej ponuky odporúčame: