Na AUDI Cupe budú o trofej bojovať Liverpool, Neapol, Atlético a Bayern

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Každé dva roky si to vybrané svetové mužstvá rozdajú o prvú trofej v dlhej futbalovej  sezóne. Nebude to inak ani toto leto a potvrdená účasť Liverpoolu, Neapola, Atlética Madrid a domáceho Bayernu napovedá, že fanúšikovia si aj tentokrát prídu na svoje.

Metropolu Bavorska ovládne červená farba a hlavne kopec fanúšikov zo všetkých kútov Európy. Vidieť svoje mužstvo pred štartom sezóny je šanca, ktorá neprichádza každý deň. Nové posily, čerství hráči a hlavne možnosť dostať sa k hviezdam na dotyk.

Ako napríklad mladí Slováci pri poslednej účasti, ktorá im priniesla selfie so Sergiom Ramosom a Jamesom Rodriguezom.

selfie audi cup selfie audi cup james

Najväčším favoritom je Bayern, ktorý svoj vlastný turnaj vyhral 3-krát zo 4 účastí. Najsilnejšie mužstvo Nemecka už nemôže byť dominantnejšie, napriek tomu ho každý rok posilnia vzrušujúce futbalové talenty.

Tento rok navyše koniec kariéry ohlásil Xabi Alonso s  Philippom Lahmom, takže Bavori budú musieť siahnuť po náhradách.

Už tak silný káder s menami ako Lewandovski, Hummels, Boateng, Neuer, alebo Thiago posilnil James Rodriguez.

Nie je pochýb o tom, že domácemu mužstvu budú sekundovať fanúšikovia Liverpoolu, ktorých je na celom svete pravdepodobne najviac. Nech sa hrá na ktorejkoľvek pologuli, mužstvo Jurgena Kloppa sa môže spoľahnúť na dokonalú podporu.

Liverpool pod Kloppom ožíva a jeho návrat medzi svetovú elitu by už nemal trvať dlho. Mužstvo okolo Coutinha a Firmina potrebuje spevniť káder kvalitnými hráčmi.

Klub rokuje so Southamptonom o príchode Virgila Van Dijka a už dávnejšie potvrdil príchod M. Salaha. A ktovie, možno nastúpi aj božský Stevie Gerrard, ktorý sa predstavil aj na posezónnom zápase v Austrálii.

Atlético Madrid patrí medzi mužstvá, ktoré majú vo svetovom futbale najväčšiu smolu. V lige súperí s najlepšími svetovými klubmi a jeden z ich ho už trikrát porazil aj vo finiši Ligy majstrov.

Bude zázrak, ak colchoneros udržia Griezmanna s Janom Oblakom, ale domov by sa rád vrátil Diego Costa.

Štvrtým do partie bude SSC Neapol s našim Marekom Hamšíkom. Kapitán „Partenopei“ privede najofenzívnejšie mužstvo v Taliansku do Allianz Areny s kapitánskou páskou a o zábavu tak budú mať postarané aj priaznivci nášho najlepšieho futbalistu v súčasnosti.

neapol-marek-hamsik-stadion

Mníchov bude v lete žiť futbalom. Perfektné mužstvá z Európy, kopec fanúšikov, veľa dobrého jedla a všade dobrá nálada. Pretože tu nejde až tak o to vyhrať, ale vidieť dobrý futbal. A nikdy počas sezóny nebude možnosť za takú cenu vidieť svetové esá v akcií.

Kompletnú ponuku zájazdov na AUDI Cup nájdete TU.

audi-cup-2013-70_1000