Úvod 2024 vo veľkom štýle: Hancko a Lobotka v európskych pohároch či 4 Slováci v NHL

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Aktuálna sezóna je v tejto chvíli naplno rozbehnutá. Tímy naberajú na forme, zápasy majú grády a nastáva obdobie, kedy jednotlivé kluby ukazujú, aká je ich skutočná kvalita. Kam by sa oplatilo vycestovať v najbližších týždňoch a získať zážitky na celý život?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Začiatok kalendárneho roka v Anglicku

Ak vás láka Premier League a cestovanie na športové podujatia v januári, hneď úvodný mesiac nového roka bude v Anglicku naozaj nabitý. Newcastle United aj spolu so slovenským brankárom Martinom Dúbravkom nastúpi niekoľko dní po Silvestri proti majstrovskému Manchestru City, jednému z najlepších klubov súčasnosti. Aby toho nebolo málo, Manchester United si zmeria sily s Tottenhamom Hotspur a stret týchto dvoch členov TOP SIX vždy prináša prvotriednu futbalovú šou.

Termín: 13.-15. január 2024

Dvojzápas: Newcastle – Manchester City, Manchester United – Tottenham Hotspur (letecky)

Španielski giganti v Saudskej Arábii 

Kto nemá rád slovenské zimy a miluje španielsky futbal, dostane v úvode roka 2024 jedinečnú možnosť. Zástupcovia La Ligy opäť umiestnili svoj Superpohár do Saudskej Arábie, pričom v januári v Rijáde na seba narazia Real Madrid s Atléticom Madrid a FC Barcelona s Osasunou Pamplona. Príjemné počasie, kvalitný svetový futbal v exotike a športovo-kultúrny zážitok, na ktorý nikdy v živote nezabudnete. To znie dobre, no nie?

Termín: 9.-16. január 2024

Dvojzápas: Real Madrid – Atlético Madrid, FC Barcelona – Osasuna (letecky)

Zdroj: FB/alnassr – KSU Stadium známy ako Al-Awwal Park

Štyria Slováci v NHL a najlepší svetový hokej

Ak ste priaznivcami hokeja a máte v úmysle úvod nového roka stráviť v zahraničí, januárový trojzápas v New Yorku a v New Jersey je ako šitý na mieru. V krátkom časovom horizonte na seba narazia New York Rangers a Washington Capitals, New Jersey a Seattle Kraken a Jazdci si zmerajú sily aj s Montrealom Canadiens. Pre slovenských fanúšikov je to vyslovene jackpot. V akcii by sa mali totiž predstaviť Juraj Slafkovský (Montreal), Martin Fehérváry (Washington), Tomáš Tatar (Seattle) a Šimon Nemec (New Jersey)

Termín: 13.-19. január 2024

🏒Trojzápas: Štyria slovenskí hokejisti na NHL v New Yorku (letecky)

Hancko a Lobotka v európskych súťažiach

Druhá polovica februára prinesie rozbehnutie vyraďovacích bojov v európskych pohároch. Žreb rozhodol o tom, že v osemfinále Ligy majstrov na seba narazia taliansky a španielsky majster, Neapol so slovenským záložníkom Stanislavom Lobotkom vyzve katalánskeho giganta FC Barcelona. V Európskej lige v súboji o osemfinále skúsi Dávid Hancko s Feyenoordom Rotterdam zaskočiť favorizovaný AS Rím s prostorekým trénerom Josém Mourinhom.

Termín: 5.-12. február 2024 (ponuku aktualizujeme)

Dvojzápas: SSC Neapol – FC Barcelona, AS Rím – Feyenoord Rotterdam (letecky)

Americký trip v legendami zámorského športu

Vidieť v akcii Connora McDavida z Edmontonu Oilers je hokejovým zážitkom na celý život. To isté platí v basketbalovom svete o najlepšom strelcovi celej histórie NBA, LeBronovi Jamesovi z Los Angeles Lakers. Teraz to skúste spojiť a pridajte k tomu jedinečné a nenapodobiteľné prostredie kalifornského mesta Los Angeles a „mesta hriechu“ Las Vegas. Dva zápasy NHL, jedno meranie síl v NBA. Toto budú oneskorené športové Vianoce.

Termín: 5.-12. február 2024

🏒🏀Trojzápas: McDavid, LeBron, Las Vegas a Los Angeles (letecky)