MS v Katare budú labuťou piesňou aj pre ďalšie veľké hviezdy 

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Všetko nasvedčuje tomu, že majstrovstvá sveta 2022 v Katare budú labuťou piesňou pre viaceré veľké hviezdy, legendárnych hráčov, ktorí sú dlhé roky súčasťou modernej éry futbalu. Nielen teda pre Lionela Messiho a Cristiana Ronalda, ktorí pri svojej piatej účasti majú zrejme poslednú šancu vyhrať najväčšiu trofej, ktorá im neustále uniká.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Benzema túži s Francúzskom obhájiť titul

Stredopoliar a kapitán Chorvátska Luka Modrič, víťaz Zlatej lopty v roku 2018, keď prerušil hegemóniu Messiho a Ronalda, si aj v 36 rokoch udržuje skvelú formu. Štvornásobný víťaz Ligy majstrov s Realom Madrid hral vo finále MS 2018 v Rusku, kde Chorvátsko prehralo s Francúzskom 2:4. Nedávno potešil celú krajinu vyhlásením, že chce reprezentovať aj na ME 2024.

Zdroj: onzemondial.com

Jeho spoluhráč Karim Benzema pravdepodobne dosiahol v minulej sezóne vrchol vo veku 34 rokov. Realu vystrieľal majstrovský titul a víťazstvo v Lige majstrov. Keďže nehral na MS 2018, o to viac sa bude snažiť s Francúzskom obhájiť majstrovský titul, čo sa naposledy podarilo Brazílii v roku 1962.

Busquets je posledným mohykánom  

Dlhoročný stredopoliar FC Barcelona Sergio Busquets má už 34 rokov a v španielskom mužstve je posledným mohykánom, ktorý v roku 2010 v JAR vyhral svetový šampionát. ,,Po odchode do dôchodku by som chcel vyskúšať trénerstvo, dúfam, že niekde dostanem nejakú šancu,“ vyhlásil Busquets.

Brazílčan Thiago Silva bude mať v čase MS 38 rokov, ale stále je lídrom nielen národného tímu, ale aj londýnskeho klubu FC Chelsea. Je to absolútny profesionál a pokiaľ bude tento elegantný stredný obranca zdravý, tak určite by mal patriť medzi ozdoby šampionátu.

👉Kto zo svetových hviezd bude v Katare chýbať? Prečítajte si

Lewandowski by mohol ísť v šľapajách Ronalda

Super kanonier, 34-ročný Robert Lewandowski si aj po odchode z Bayernu Mníchov do FC Barcelona udržuje skvelú streleckú formu. Kapitán a ikona poľskej reprezentácie by  azda mohol ísť v Ronaldových šľapajách a hrať futbal na najvyššej úrovni aj v pokročilom veku. Všetko bude záležať od jeho motivácie a zdravotného stavu.

Zdroj: bayernstrikes.com / foto: Rafal Oleksiewicz

Eden Hazard je predstaviteľom zlatej belgickej generácie, ktorá však na vrcholných podujatiach nenaplnila svoj obrovský potenciál. Hoci má len 31 rokov, početné zranenia poznačili jeho kariéru po prestupe z Chelsea do Realu Madrid, kde pravidelne nehráva. Odborníci už neveria, že sa dostane do niekdajšej skvelej formy.

👉 prečítajte si: The Last Dance. Posledný šampionát kráľov Cristiana a Lionela

Neuer má stále najvyššie ambície

Z nemeckého tímu, ktoré vyhralo MS 2014 v Brazílii zostali v súčasnom kádri už iba brankár Manuel Neuer a útočník Thomas Müller, lebo dlhoročná opora Toni Kroos ukončil vlani reprezentačnú kariéru. Neuer je jeden z najlepších  brankárov v histórii Bundesligy.

S Bayernom tento 36-ročný gólman získal desiaty majstrovský titul v rade a veľké ambície má ako kapitán aj s nemeckou reprezentáciou. O tri roky mladší Thomas Müller, dlhoročný hráč Bayernu Mníchov, sa vrátil do kádra po dvojročnej pauze. Pokračuje v národnom drese pod svojom bývalým trénerom z Bayernu Hansim Flickom.

Suárez a Cavani najlepší strelci Uruguaja

Luis Suárez a Edinson Cavani, toto skvelé 35-ročné hrotové duo, zažiarilo už na MS 2010 v JAR, keď s Uruguajom postúpili až do semifinále. Počas svojej kariéry urobili obrovskú kariéru, nastrieľali množstvo gólov, zožali oprávnene veľkú slávu. Suárez sa presadil v Ajaxe, Liverpoole, Barcelone, či v madridskom Atléticu.

Cavani zanechal hlbokú stopu v Neapole, Paríži St. Germaina a dobrú prácu odviedol aj v Manchestri United.  MS v Katare budú už ich štvrté a určite posledné. Obidvaja sú najlepšími strelcami Uruguaja všetkých čias. Suarez dal 55 a Cavani 46 gólov. Druhý menovaný nedávno prestúpil ako voľný hráč do FC Valencia.

Zdroj: eldiariony.com

Zoznam ďalších hviezd pre ktorých to bude pravdepodobne posledný šampionát:
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo,Hugo Lloris, Angel Di Mária, Olivier Giroud, Mats Hummels, Diego Godin, Pepe, Jordi Alba, Dani Alves

👉Chceli by ste si vychutnať sviatok svetového futbalu na vlastné oči? Máme pre vás niekoľko exkluzívnych zájazdov:

✈️Zájazd na 3 zápasy do Kataru (Franúzsko-Dánsko, Španielsko-Nemecko, Portugalsko-Uruguaj), 25.11.2022 – 29.11.2022

✈️Zájazd na 2 zápasy do Kataru (Argentína – Poľsko, Kamerun – Brazília), 29.11.2022 – 3.12.2022

✈️Zájazd na semifinále MS 2022 do Kataru, 12.12.2022 – 15.12.2022