Možno nabudúce. Ktoré hviezdy budú chýbať na MS v Katare?

3 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Nie vždy sa dostane na každého. Inak tomu nie je ani v prípade tohtoročného svetového šampionátu, ktorý sa nezadržateľne blíži. Hneď viacero svetových hviezd najbližšiu oslavu futbalu vynechá. My sme pokúsili o vytvorenie tej najžiarivejšej jedenástky z týchto nešťastníkov.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

 

Brankár

Gianluigi Donnarumma (Taliansko)

To, že na šampionáte nebude súčasný majster Európy, je pre všetkých šok, zvlášť keď vypadnutie prišlo v baráži proti Severnému Macedónsku. Čas na odpočinok má tým pádom aj hviezda PSG Gianluigi Donnarumma.

Náhradník: Jan Oblak (Slovinsko)

Obrana

Pravá obrana: Vladimír Coufal (Česko)

Česko v baráži nestačilo na Švédsko a prekliatie menom kvalifikácia na majstrovstvá sveta tak pre našich „bratov“ stále trvá. O záverečný turnaj príde aj Vladimír Coufal, ktorý se napevno usadil v základnej zostave West Hamu.

Náhradník: Leonardo Spinazzola (Taliansko)

Stopér #1: Milan Škriniar (Slovensko)
V kvalifikácii nechýbal ani minútu, napriek tomu to nestačilo. Opora milánského Interu je v 27 rokoch v najlepšej fáze kariéry. Aj preto okolo neho výrazne krúžili šejkovia z PSG či londýnska Chelsea. Škriniar sa ale rozhodol byť verný „mestu módy“ a v kádri nerazzurri zostáva.

Náhradník: Leonardo Bonucci (Taliansko)

skriniar_slovensko_repre
zdroj: Šport.sk

Stopér #2: Giorgio Chiellini (Taliansko)
Hviezda posledného EURO a legenda Juventusu. Skúsený stopér má na konte štarty vo všetkých najlepších súťažiach sveta, ďalšie na majstrovstvách sveta už ale nepridá. Po sezóne Taliansko opustil a vydal sa za dobrodružstvom v MLS.

Náhradník: Victor Lindelof (Švédsko)

Ľavá obrana: David Alaba (Rakúsko)
Občas stopér, občas krajný bek. Rakúšan David Alaba zvládne všetko. V Reale sa rýchlo etabloval a stal se kľúčovým obrancom. Od svetového šampionátu nebol ďaleko, nádeje Rakúšanov však dvoma gólmi zničil Gareth Bale.

Náhradník: Andrew Robertson (Škótsko)

Záloha

Pravá záloha: Riyad Mahrez (Alžírsko)
V minulej sezóne bol najlepším strelcom Manchesteru City, patrí tiež medzi kľúčových hráčov Alžírska. To však v zradnej baráži vypadlo s Kamerunom a sen o ďalšom šampionáte sa rozplynul.

Náhradník: Federico Chiesa (Taliansko)

Stred zálohy #1: Martin Odegaard (Nórsko)
Nový kapitán Arsenalu síce zatiaľ nenaplnil očakávania, ktoré mu boli vytýčené, keď prestupoval do Realu Madrid, aj tak má už ale za sebou úctyhodnú kariéru. Nórsky národný tím, ktorý je plný zaujímavých mien, skončil v kvalifikačnej skupine na treťom mieste.

Náhradník: Jorginho (Taliansko)

Stred zálohy #2: Franck Kessie (Pobrežie Slonoviny)
Nová posila Barcelony zažila parádne roky v talianskej Serie A. Reprezentant Pobrežia Slonoviny však musel prekonať obrovské sklamanie, ale aj hnev fanúšikov, ktorí se okrem neho hnevali napríklad na Nicolasa Pepeho, Sebastiena Hallera či Wilfrieda Zahu.

Náhradník: Marco Verratti (Taliansko)

Ľavá záloha: Luis Diaz (Kolumbia)
Kolumbijská kométa vletela v zime do Premier League ako ničivý element. Už od prvého zápasu zdvíha Diaz divákov zo sedadiel a radí sa do základnej zostavy Jürgena Kloppa. Juhoamerická kvalifikácia však Kolumbijčanom hrubo nevyšla.

Náhradník: Wilfried Zaha (Pobrežie Slonoviny)

Útok

Útok #1: Mohamed Salah (Egypt)
Egyptský fenomén má za sebou rozpačitý rok. Namiesto historického zisku štyroch trofejí v Liverpoolu z toho boli len dva poháre, finále afrického šampionátu prehral až na penalty a v kvalifikácii na MS sa rovnako úspechu nedočkal. Hviezda svetového kalibru bude na oslave futbalu chýbať.

Náhradník: Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon)

Útok #2: Erling Haaland (Nórsko)
Čo k nemu povedať? Po príchode do modrej časti Manchestru nevyzerá, že by mal mať výraznejšie problémy s adaptáciou na tempo Premier League. Sebavedomý strelec s repre robil, čo mohol, v posledných piatich zápasoch kvalifikácie dal osem gólov, no na postup to nestačilo.

Náhradník: Zlatan Ibrahimovič (Švédsko)

Kvalifikácia na MS je náročná a občas aj veľmi krutá. Niekedy sa jednoducho na scéne neobjavia ani tie najväčšie hviezdy. Naopak väčšina z nich sa v Katare objaví. Tie dve najväčšie – Cristiana Ronalda a Lionela Messiho – čakajú pravdepodobne posledné majstrovstvá sveta v kariére.

Ak chcete vidieť tento futbalový sviatok naživo, máme pre vás riešenie v podobe zájazdu na tri zápasy svetového šampionátu.