Messi skóroval už v devätnástom zápase v rade

O futbalistovi v Barcelony Messim je dávno známe, že má obrovský talent, mladík to však pre istotu stále pripomína svojim famóznym výkonom.

V predposlednom zápase Barcelony proti Rayo Vallecano sa argentínsky futbalista presne trafil hneď dvakrát a prispel ku víťazstvu svojho tímu 3:1. Po ďalšom zápase s Celta Vigom tak strelenými gólmi Lionel Messi rozšíril svoju úspešnú sériu na devätnásť zápasov v rade, ktorej začiatok datuje až od 3. novembra. Vtedy mal strelecké suchoty v zápase proti tímu Celta Vigo.

Liga majstrov sa do štatistiky nepočíta, jedná a o iba o zápasy španielskej ligy. Inak by táto séria bola prerušená napríklad aj v nedávnom zápase Barcelony proti AC Milánu (0:2). Messi vrámci Primera Division zatiaľ nastrieľal úctyhodných 43 gólov, oproti ktorým sa Ronaldových 28 gólov (druhý najvyšší počet) zdá ako pomerne malé číslo. Barcelona je preto prirodzene na vrchole rebríčka so slušným náskokom 13 bodov. Na druhé miesto sa nedávno prepracoval Real Madrid, pričom zosunutéAtletico Madrid zaostáva za Realom iba o jediný bod.

Do konca španielskej sezóny ostáva už iba deväť zápasov. Barcelona sa najbližšie stretne s výberomMalorky a o dva týždne na to so Zaragozou. V blízkej dobe sa teda uvidí, či sa Messimu podarí potiahnuť svoju sériu až do samého konca.

V anglickej Premier League naživo ostáva dokonca iba sedem zápasov. Tu podobne ako v Španielsku jasne dominuje tabuľke jediný klub, a tým je Manchester United.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: guardian.co.uk, stats.betradar.com