Marek Vlha: Ideálny futbalový trip? Anglicko a Londýn

Videli ste reklamu na FutbalTour.sk alebo banner na nové zájazdy? Bolo to vďaka Marekovi Vlhovi, ktorý je zodpovedný za marketingové aktivity cestovnej kancelárie už od roku 2015. V rozhovore k desiatemu výročiu rozpráva o štadióne, ktorý naňho zapôsobil, a ponúka praktický tip, ako zvládať veľké množstvo práce.

V čom vidíš najväčší rozdiel oproti začiatkom práce vo FutbalTour.sk a dnes?

Na úvod treba povedať, že keď som nastupoval, cestovná kancelária už nejaký ten rok fungovala a všetka naozaj „mravenčia“ práca bola hotová. Vybudovanie webu, siete interných a externých pracovníkov, rozšírenie povedomia o značke. Ja som tak mal pripravenú pôdu na plynulé nabehnutie do zabehnutej firmy a realizáciu svojich nápadov.

Počas každej sezóny si zapisujem veci na zlepšenie a cez letnú pauzu sa ich snažím pretaviť do praxe. Z môjho pohľadu je práve úspešnosť realizácie zlepšení najväčším ukazovateľom rozdielu medzi minulými a nadchádzajúcimi sezónami. Pevne verím, že dlhodobý vzostup počtu klientov je výsledkom nášho neustáleho rozvoja.

Ktorý zájazd si absolvoval ako prvý? Ktorý bol najpamätnejší?

Môj prvý zájazd bol autobusový výjazd na Ligu majstrov do Ľvova. Šachťar v tom čase nemohol hrať domáce zápasy v Donecku, a tak si Ronaldo, Bale, Modrič, ale aj plný autobus Slovákov vyskúšal ukrajinskú zimu (hralo sa na konci novembra). Zájazd dopadol na jednotku, s klientmi sme najskôr pobehali mesto, kráľovsky sa najedli a potom si pozreli 7-gólovú prestrelku.

Výber jedného top zážitku (nielen futbalového) je pre mňa väčšinou ťažká úloha. V pamäti mám skôr výber top zážitkov – zápasov. Z futbalových výjazdov najčastejšie spomínam na Škótsko – Slovensko (1:0), Liverpool – Manchester City (4:3) či nedávnu návštevu Neapola (výhra nad AC 3:2). Vždy bola perfektná atmosféra, v zápasoch išlo o veľa a okrem prvého spomínaného zápasu padlo aj množstvo gólov.

Ako vyzerá tvoj typický pracovný deň?

Veľká výhoda mojej práce je, že nemám typický deň. Každý týždeň/mesiac/rok sa v cykloch opakujú podobné (ale nie rovnaké) úlohy, ktoré majú vždy viacero riešení a snažím sa vyberať aktuálne to najlepšie. To, že neviem koľko času a na akých úlohách strávim nasledujúci deň v práci, mi vyhovuje. Možno to na prvý pohľad vyzerá chaoticky a bez systému, ale mám v tom svoj poriadok, za ktorý z veľkej časti vďačím svojmu najlepšiemu pomocníkovi – klasickému diáru na písané poznámky. Vrelo odporúčam všetkým, ktorým pribúda za deň viac úloh, ako ubúda.

Bude vás zaujímať: Zakladateľ FutbalTour.sk: Top destinácia? Barcelona. Chlapi sú na futbale, ženy nakupujú

Ak by si si mal vybrať iné povolanie, čo by si robil?

Zatiaľ mám v zálohe učenie zemepisu na základnej škole, prípadne kariéru motorkára. Zmena momentálne nie je na programe dňa.

Koľko hodín denne/týždenne stráviš sledovaním športu? Ako to na teba vplýva po celodňovej práci so športovými zájazdmi?

Počas sezóny (september – máj) si odhadom pozriem za týždeň dva až tri zápasy a zostrihy z ďalších duelov. Keďže však trávim väčšinu času v kancelárii, oveľa radšej volím sledovanie zápasov naživo. Sledovanie a debatovanie o futbale je pri našej profesii na programe každý deň. Od detstva mám rád šport a snažím sa v ňom mať prehľad, a preto možnosť pracovať v takomto prostredí je pre mňa pracovný benefit.

Ktorú ligu pozeráš najčastejšie? Máš aj obľúbený klub?

Keď som bol mladší, mal som obľúbený klub vo viacerých krajinách. Momentálne nemám žiaden vyslovene obľúbený, ale rád si pozriem zápas, v ktorom o niečo ide alebo stretnutie, v ktorom nastúpi nejaký slovenský hráč. Tým pádom najčastejšie sledujem súboje Interu, Neapola a duely medzi top klubmi v Anglicku. Ale pre zmenu si rád pozriem aj repre (nielen Slovenska) zápasy a, samozrejme, Ligu majstrov.

Ktorý zápas/štadión odporúčaš?

Najviac na mňa doteraz zapôsobil štadión Realu Madrid. Architektonicky a divácky je to perfektná aréna so strmými tribúnami a výbornou atmosférou. Na poriadny futbalový trip odporúčam Anglicko. Zápasy v nižších ligách majú často lepšiu atmosféru ako zápolenia v Premier League. Ideálne vycestovať na viac dní a pozrieť si aspoň dva až tri zápasy. Londýn je na to ideálny.

Prečítajte si tiež: FutbalTour.sk oslavuje 10. výročie. Toto bol jeho prvý zápas

Čo spomedzi športových podujatí ešte musíš zažiť?

Futbal v Južnej Amerike, hokej v Severnej Amerike a šípky v Anglicku.

Čo si predstavíš, keď sa povie FutbalTour.sk?

Partiu šikovných ľudí, ktorá robí, čo ju baví, a svojou pridanou hodnotou pripravuje zážitky pre iných na celý život.