Man City chce s novým Etihad Stadium dosiahnuť vyššiu úroveň

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka
zdroj: soccerex.com

Manchester City má smelé plány nielen na ihrisku, ale úradujúci šampión Premier League je ambiciózny aj marketingovo. Sky Blues by chceli rozšíriť kapacitu svojho štadióna a to je iba jeden z ich početných plánov.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Nárast kapacity ako začiatok

Klub z modrej časti Manchestru hráva svoje zápasy na Etihad Stadium s kapacitou 53 400 miest. Vedenie Cityzens ale predstavilo mestu návrh, ktorý pojednáva o rozšírení kapacity ich stánku na rovných 60 tisíc miest. Tento krok sa stretol s uznaním aj kritikou, pretože Sky Blues sú častokrát v médiách pranierovaní za to, že nedokážu zaplniť ani svoju aktuálnu kapacitu, a teda tento krok nemusí byť najpremyslenejší. Na druhej strane, vyšší počet miest je iba začiatok a je to iba jeden z faktorov pripravovaného projektu.

Etihad Stadium bude nielen väčší, ale aj modernejší a fanúšikom poskytne pohodlie a služby, ktoré budú tej najvyššej svetovej úrovne. V plánoch je totiž aj kryté námestie City Square, kam sa zmestí tritisíc ľudí, budú sa tam nachádzať fan shop, múzeum a hotel (so 400 posteľami), pričom všetko bude priamo zakomponované do severnej tribúny North Stand, ktorá bude hlavným predmetom rekonštrukcie.

Zdroj: soccerex.com

Prechádzka po streche štadióna? Žiadny problém

Aktuálne návrhy zahŕňajú niekoľko prepojených zariadení pre každé počasie, ktoré sú plne integrované do štadióna a sústredené okolo rozšírenej severnej tribúny. Nad hornou časťou štadióna bude zriadený sky bar s výhľadom na ihrisko, spolu so zážitkovou prechádzkou po streche štadióna ako na svojom štadióne v Londýne ponúka napríklad Tottenham Hotspur a ľudia si túto možnosť pochvaľujú, pretože je to niečo nové a málo vídané.

Klub je pripravený investovať približne 300 miliónov libier a celý projekt by mal byť hotový do troch rokov. Okrem toho, Manchester City vytvorí svojimi aktivitami 2600 pracovných pozícií, čo prispeje aj rozvoju oblasti samotného mesta a okolia.

Zdroj: soccerex.com

„Mesiace sme vyvíjali koncepty a dizajny, aby sme vytvorili prvotriedny zážitok pre fanúšikov. Chceme sa poďakovať fanúšikom za účasť na konzultáciách, ich názory sme brali do úvahy. Veríme, že z týchto krokov bude prosperovať celá lokálna komunita,“
píše sa v oficiálnom vyhlásení Manchestru City.

Projekt je ďalším dôkazom toho, že majitelia Sky Blues majú s klubom dlhodobé plány a chcú pokračovať v integrovaní Man City medzi absolútnu svetovú špičku športového sveta.

VSTUPENKY a ZÁJAZDY na MANCHESTER CITY