Majstrovstvá Európy: Švédi aj Poliaci prišli o svoje ofenzívne tromfy

2 minúty čítania

Žiaľ, zranenia patria k futbalu a práve kvôli zdravotným problémom neuvidíme na ME 2020 dvoch výborných útočníkov – Zlatana Ibrahimoviča a Krzysztofa Piateka. Útočníka AC Miláno Ibrahimoviča vyradilo zranenie kolena a útočníka Herthy Berlín Piateka zasa zlomený členok.

Podľa trénera švédskej reprezentácie Jannea Anderssona,  39-ročný Ibrahimovič sa bude zo zranenia liečiť šesť týždňov a preto jeho štart na EURO vylúčil.

Ibrahimovič si poranil koleno v nedávnom víťaznom zápase na pôde Juventus Turín, v ktorom AC vyhralo 3:0. Mimochodom, do švédskej reprezentácie sa vrátil po takmer piatich rokoch. Keďže EURO mu ujde, rád by hral na budúcoročných MS v Katare.

Poľská reprezentácia prišla pred ME o kvalitného  útočníka Herthy Krzysztofa Piateka. Klubový spoluhráč nášho reprezentanta Petra Pekaríka si v stredajšom bundesligovom súboji na ihrisku jasne posledného Schalke zlomil členok. Čaká ho operácia a nútená prestávka od futbalu možno až štyri mesiace.

Ako je známe, Slovensko sa v základnej E-skupine na EURO stretne práve so Švédskom a Poľskom a absencie týchto dvoch útočníkov mu určite zahraje do kariet. Pravda, Poľsko sa bude v ofenzíve opierať o najlepšieho hráča sveta za uplynulý rok Roberta Lewandowského.

KOMPLETNÚ PONUKU ZÁJAZDOV A VSTUPENIEK NA SLOVENSKO NÁJDETE TU