Majstrovstvá Európy: Sebavedomý Strelec verí v účasť na EURO

2 minúty čítania

Tréner futbalovej reprezentácie Slovenska Štefan Tarkovič minulý týždeň prezradil menoslov 24 hráčov, ktorí zabojujú o účasť na európskom šampionáte na kempe v rakúskom Windischgarstene.

Prvá časť tímu sa stretla v pondelok 24. mája v Senci, ďalšia skupina hráčov sa k mužstvu pripojí o tri dni neskôr. V utorok 1. júna absolvuje mužstvo prípravný zápas v rakúskom Riede s Bulharskom a nasledujúci deň oznámi kouč Slovenska mená 26 hráčov, ktorí pôjdu na šampionát.

Ako to už býva zvykom, aj táto nominácia vyvolala v širokej športovej verejnosti rôzne diskusie a polemiky. Do útoku máme zatiaľ štyri mená, pravda Ivan Schranz síce odcestoval do Rakúska, ale stále nie je fit.

Ďalší z tria hrotových hráčov v jarnej časti sezóny nejako výraznejšie nežiarili. Najlepšie štatistiky i čísla dosiahol Dávid Strelec, ktorý doteraz v základnej zostave národného mužstva nenastúpil.

Zdroj: www.futbalsfz.sk

Práve klenot Slovana sa prvý raz objavil v Jedenástke sezóny Fortuna ligy 2020/2021. Keď si v nedeľu podvečer v jednom z bratislavských hotelov preberal cenu, tak 20-ročný hráč v prítomnosti Štefana Tarkoviča vyhlásil:

,,Odkedy hrám futbal, tak snívam o tom, že budem Slovensko reprezentovať na takom vrcholnom podujatí, ako sú majstrovstvá Európy, alebo majstrovstvá sveta. V mojej doterajšej kariére som tomu všetko podriadil. Mám rád veľké výzvy, preto verím, že pôjdem na EURO.“

Konkurencia do útoku je už niekoľko rokov v slovenskom tíme najmenšia, pravdupovediac už nemá kto vyskočiť a nejako zaujať trénerský štáb. Takže pre Strelca, ale aj pre Boženíka, Ďuriša a Schranza sa otvára veľká možnosť presadiť sa v koncovke a prekonať vlastné herné limity!

KOMPLETNÚ PONUKU ZÁJAZDOV A VSTUPENIEK NA SLOVENSKO NÁJDETE TU