Majster na víťaznej vlne!

Konečne. Líšky sa na jar prebudili a darí sa im nielen v domácej lige, ale aj na európskej scéne. Pani Šťastena ich má rada. Shakespearove kúzla fungujú, takže to vyzerá opäť na rozprávkovú jazdu. Nikto neveril, že Leicester bude majstrom. Nikomu ani nenapadlo, že ako debutant budú pred bránami semifinále Ligy majstrov.

O prvom a poslednom tíme tabuľky nemáme pochýb. Chelsea chystá majstrovské oslavy, Sunderland vypadáva do druhej ligy. Pozor! Ale toto je Premier League! Ešte stále je v hre cca 30 bodov! Aké prekvapenia nám táto show prinesie?

Manchester City a Liverpool odohrali jeden z najlepších zápasov sezóny. Bola to parádna jazda od prvej po poslednú minútu, lebo ani Guardiola ani Klopp ani hráči nechceli remizovať. A tak to má byť.

Po repre pauze nás čaká fantastický víkend. Apríl začneme tradičným Merseyside derby Liverpool – Everton už v sobotu 1. 4. popoludní a pokračujeme ostro sledovaným súbojom Arsenal – Manchester City v nedeľu 2. 4. podvečer. Sledujte naše víkendové štúdiá a fandite svojim klubom!

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 29. kola
Christian Eriksen

Gol_kola

Tottenham zvládol duel so Southamptonom aj bez zraneného Harryho Kanea. Pod desiate domáce víťazstvo v rade sa podpísal parádnym spôsobom Christian Eriksen.

Moment 29. kola
Víťazstvo Red Devils číslo 600

Moment_kola

Manchester United sa stal prvým tímom v histórii Premier League, ktorý dosiahol métu 600 víťazstiev. Zverenci Josého Mourinha zvládli náročný duel s Middlesbrough aj vďaka parádnému gólu Jesseho Lingarda.

Hráč 29. kola
Romelu Lukaku

Hrac_kola

Romelu Lukaku je s 21 gólmi najlepším strelcom Premier League a stal sa len štvrtým hráčom v histórii súťaže, ktorý stihol streliť 80 gólov pred dovŕšením 24 rokov. Everton prevalcoval Hull City a pohárový sen karameliek žije ďalej.

Zápas týždňa: 30. kolo
Liverpool – Everton

Zapas_tyzdna

Šlágrom 30. kola Premier League je prvoaprílové 228. Merseyside derby Liverpool – Everton. Anfield bude svedkom súboja manažérskych osobností Jürgena Kloppa a Ronalda Koemana. The Reds čakajú na majstrovskú trofej od roku 1990, The Toffees ešte o tri roky dlhšie od roku 1987. Momentálne ide o duel štvrtého a siedmeho tímu anglickej najvyššej súťaže. Susedov delí v tabuľke šesť bodov. Bilancia v ére Premier League hovorí jasne v prospech domácich, keď z 49 meraní síl vyhrali dvadsaťjeden, karamelky iba deväť. Aj prvý vzájomný duel v sezóne vyhrali červení 1:0 gólom Sadia Maného z 94. minúty.

Zápas sledujte v sobotu 1. apríla o 13:30 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Richard Fekete. V predzápasovom Štúdiu Premier League privíta Filip Mentel od 13:00 privíta Petra Švancaru.

Program 30. kola:

Program_kola