Magická hranica 900. Toľko klientov si užilo Slaviu na Camp Nou

900 klientov z Česka a Slovenska si vychutnalo naživo zápas Barcelona – Slavia v rámci tohtoročnej edície Ligy majstrov. Hoci v zápase neskóroval ani jeden tím, hostia si odniesli cenný a nečakaný bod.

Z hľadiska počtu účastníkov zájazdu patrí charter do Barcelony medzi najúspešnejšie, ktoré organizovala CK FutbalTour.sk. „Zvyčajná veľkosť skupiny na leteckom alebo autobusovom zájazde predstavuje 50 ľudí. Tie sa konajú niekoľkokrát za mesiac a logistické oddelenie zvyčajne začne prípravu dva týždne pred štartom zájazdu,“ približuje Marek Vlha, marketingový zástupca CK FutbalTour.sk.

Najväčšia športová CK na Slovensku pôsobí aj na zahraničných trhoch. Dva charterové lety sa realizovali z Prahy, kde sa predpokladal obrovský záujem o najprestížnejšiu klubovú súťaž a českého zástupcu.

Prípravná fáza tohto masívneho zájazdu odštartovala omnoho skôr ako zvyčajne. „V prípade veľkého zájazdu, akým bol tento (dva vlastné lietadlá, ďalšie komerčné lety, autobusové zájazdy aj vstupenkári), platí, že príprava sa spustila minimálne mesiac pred zápasom a angažuje sa v nej päťnásobne viac zamestnancov ako pri štandardnom zájazde (to znamená okolo 25 ľudí),“ vysvetľuje Vlha.

Odporúčame: Zakladateľ FutbalTour.sk: Top destinácia? Barcelona. Chlapi sú na futbale, ženy nakupujú

Predpovedať takýto záujem o zájazd nie je vždy jednoduché. Hoci zápas Slavie na Camp Nou fanúšikov lákal, toto číslo prekvapilo. „Z reakcií záujemcov po augustovom žrebe Ligy majstrov sme očakávali veľký záujem, číslo 900 sme však nemali ani v prognózach. V minulosti sme organizovali veľkú akciu v rámci najprestížnejšej klubovej súťaže (dvojzápas na Real – Neapol, kde bolo 500 klientov), takže potrebné znalosti a skúsenosti máme,“ opisuje Marek Vlha.

FOTO: FutbalTour.sk

Koľko účastníkov zájazdu sa tešilo z cennej remízy pre Slaviu? „Vychádza mi pomer približne 50 na 50. Zaujímavé však je, že v lietadle číslo dva, v ktorom som pôsobil ako delegát, netrafil nikto presný výsledok, no viacero tipujúcich predpovedalo gólovú kanonádu pražského klubu,“ hovorí Vlha. Zástupca CK FutbalTour.sk zároveň dodáva, že to bola preňho aj všetkých jeho klientov najlepšia remíza, akú kedy zažili.

„Byli jsme se synem na zápase Barcelona – Slavie. Úžasný zážitek.
Co se týče fotbaltour, tak naprostá spokojenost. Vše dobře naplánované a velice ochotní delegáti Marek a Filip.“ David Neklapil

FOTO: Facebook/FotbalTour.cz/David Neklapil

Marek Vlha približuje, ako vyzerá štandardný zájazd. A nie je to len o futbale. V prípade Barcelony sú to aj svetoznáme atrakcie. „Pri každom zájazde platí, že zápas trvá iba dve hodiny. Počas zvyšného času chceme dopriať ľuďom maximálny zážitok z destinácie. Pri formáte s jednou nocou v hoteli (náročné cestovanie a s malým časovým fondom) sme si dopriali barcelonské klasiky – návštevu Sagrady Famílie, prehliadku Camp Nou s klubovým múzeom či jedlo v miestnej tržnici a reštauráciách.“

FOTO: FutbalTour.sk

A čo treba v Barcelona vidieť alebo zažiť? Môže sa účastník zájazdu tešiť na „tajné miesta“, ktoré nebudú preplnené turistami? „Každý má svoje preferencie a to vždy rešpektujeme. Delegáti skupinovo ukazujú najzaujímavejšie architektonické, historické aj gastronomické zákutia, no naši sprievodcovia žijúci vo futbalových baštách majú vždy pripravené aj špeciality a alternatívy pre tých, ktorí už známe miesta navštívili,“ hovorí Vlha.

Dopĺňa, že pre športových nadšencov odporúča vrch Montjuic s Olympijským štadiónom a múzeom. Podľa jeho slov sa neďaleko nachádza historický hrad s 360-stupňovým panoramatickým výhľadom, na ktorý sa dá dostať aj lanovkou z prístavu.

„Dva dny v Barceloně bez jediné chyby. Díky delegátce jsme toho videli opravdu hodně včetně zápasu Barcelona-Slavia s dostatečným předstihem. Cestou ze stadionu nás s kolegou dovedla na začáteční stanici metra kde nebyla ani noha a byla tak možnost si v klidu sednout a vyhnout se tlačenici která probíhala na následujících zastávkách. Ještě jednou děkujeme a zdravíme.“ Tomasso Garcia Kutarnia

CK FutbalTour.sk je oficiálnym partnerom FC Barcelona


FOTO: FutbalTour.sk