Madrid prežil magickú noc, Raúlovi stále leží pri nohách

Španielska metropola bola dejiskom tradičného zápasu o Trofej Santiago Bernabéu, na ktorý si kráľovský Real tentokrát pozval katarský Al Sadd. Za pozvaním exotického súpera bol jediný dôvod – návrat žijúcej legendy „bieleho baletu“, Raúla Gonzáleza Blanca (36).

Atmosféra na štadióne a aj samotný zápas ukázali, že Madrid stále leží Raúlovi pri nohách. Štadión zažil ďalší mimoriadny a nezabudnuteľný zápas, ktorý sa zapíše do dejín. Konečné skóre 5:0 hovorí jasnou rečou o tom, kto na trávniku dominoval, ale samotný výsledok zaostal za emotívnymi udalosťami, ktoré sa odohrali na trávniku.

Aj kvôli takým momentom sa oplatí chodiť na najslávnejšie štadióny v spoločnosti FutbalTour.sk.

Počas slávnostného nástupu dostal hráč s magickým číslom 7 obrovský aplauz v stoji od nadšených fanúšikov, následne zapózoval pri trofejách, ktoré s klubom vyhral a na tribúnach sa zobrazilo pútavé choreo. Nenastúpil totiž sa svoj súčasný klub, ale opäť sa obliekol do snehobieleho dresu a priaznivci boli vo vytŕžení.

Po tejto ceremónii mu pri nástupe tímov Iker Casillas odovzdal kapitánsku pásku a objatie dvoch veľkých mien spôsobilo na tribúnach hotový ošiaľ.

Na prvý gól stretnutia sa čakalo 23 minút a osud to zariadil priam dokonale. Raúl si šikovne nabehol za obranu, kam dostal perfektnú prihrávku a svojim typickým spôsobom ľavačkou nechytateľne skóroval. Najlepší strelec v histórii klubu vyvolal na štadióne takmer „delírium“ radosti a typická oslava vrátila mnohých v čase, keď si takéto momenty užívali na pravidelnej báze.

Ďalšie góly už v prvom dejstve nepadli, aj keď šance rozhodne boli. Nikomu to však nevadilo a ďalšia veľká chvíľa nastala pri odchode tímov do kabín. Raúl symbolicky odovzdal svoj dres Cristianovi Ronaldovi a do druhého polčasu už nastúpil za katarský tím.

Po zmene strán padli ďalšie štyri góly, všetky do siete hostí a trofej tak jednoznačne zostala v domácej vitríne. Real a Raúl, to jednoducho patrí k sebe! Po záverečnom hvizde absolvoval skvelý kanonier čestné kolo okolo štadióna, na ktorom rozdával radosť a ďakoval za dlhoročnú priazeň.

Až zimomriavkovú bodku dal napokon sám tým, že si od fanúšika vzal „capote“ s logom Realu a predviedol sa ako pravý toreador počas zápasov s býkmi. Ešte predtým sa ocitol nad hlavami spoluhráčov. Ovácie nemali konca kraja…

Real Madrid – Al Sadd 5:0 (1:0)
Góly: 23. Raúl, 59. Isco, 79. Benzema (pok. kop), 81. a 89. Jesé

Zostava Realu: Casillas – Arbeloa, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Modrič – Di María, Kaká, Cristiano Ronaldo – Raúl. Striedali: Diego López, Carvajal, Pepe, Mateos, Isco, Özil, Jesé, Morata, Benzema.


Magický večer v jedinečnom videu:

zdroj: FutbalTour.sk, ts
foto: facebook.com/RealMadrid