Ľudovíta Kleina čaká ďalší zápas v UFC: Podmaní si opäť Londýn?

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Slovenský bojovník Ľudovít Klein robí našej krajine vo svete bojových športov výborné meno. Aktuálne má na svojom konte už päť zápasov v prestížnom UFC, v ktorých má pozitívnu bilanciu 3:2. Najbližšie ho čaká meranie síl na európskej pôde a to je atraktívna informácia aj pre priaznivcov z Česka a Slovenska.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram. 

Klein zabojuje o 20. víťazstvo

27-ročný slovenský fighter má podľa oficiálnych štatistík na svojom konte doposiaľ 23 zápasov, v ktorých sa mu podarilo 19-krát zvíťaziť a 4 prípadoch odchádzal ako porazený. Teraz, na turnaji UFC 286 v Londýne, môže získať jubilejné dvadsiate kariérne víťazstvo.

Jeho súperom bude v londýnskej O2 Aréne nebezpečný bijec menom Jai Herbert. Narodil sa vo Wolverhamptone, má 34 rokov a vo Veľkej Británii bude mať výhodu domáceho prostredia. Aj keď je o sedem rokov starší ako „Lajoš“, má na svojom konte menej profesionálnych fightov. Konkrétne 16, pričom 12 z nich vyhral a 4-krát neuspel.

Herbert sa naposledy predstavil v akcii 23. júla 2022 na podujatí UFC Fight Night v Londýne, kde bol hlavným zápasom fight medzi Blaydesom a Aspinallom. Vtedy porazil Kylea Nelsona po trojkolovej bitke na body. V UFC má bilanciu 2 výhry a 3 porážky. Meranie síl so slovenským bojovníkom preto pre neho môže mať existenčný ráz.

„Tohto súpera som si vypýtal, tak snáď to vyjde. Nepodceňujem ho, ale verím si,“
povedal pre aktuality.sk Klein

Bojovník s prezývkou „The Black Country Banger“ veľmi dobre vie, že si nemôže dovoliť prehrať, ešte k tomu pred domácim publikom. Bude na jeho strane výšková prevaha, pretože meria 185 centimetrov, zatiaľ čo Klein iba 172 cm. To môže v zápase zavážiť, ale faktom ostáva, že obaja bojovníci sú typologicky rozliční, a teda skôr bude záležať na tom, kto z nich dokáže priamo v klietke presadiť svoj štýl boja.

Zdroj: theallstar.io

Môže z toho byť víťazná séria

Po tom, čo mal rodák z Nových Zámkov Ľudovít Klein negatívne UFC skóre 1-2, sa mu podarilo dvakrát vyhrať a v Londýne môže pridať už tretí triumf za sebou. Zaujímavosťou je, že jeho zatiaľ posledné meranie síl prišlo na tom istom turnaji, na ktorom sa predstavil Herbert. Aj Klein 23.7.2022 štartoval na UFC Fight Night: Blaydes vs Aspinall. V oktagone stál proti nepríjemnému Masonovi Jonesovi, ale Walesana s príznačnou prezývkou „The Dragon“ dokázal zdolať po presvedčivom výkone na body.

UFC si uvedomuje, že v Kleinovi má zaujímavého bojovníka, ktorý dokáže doručiť pútavé zápasy, i keď ho možno priaznivci vo svete zmiešaných bojových umení ešte úplne nepoznajú. Nie nadarmo má „Lajoš“ prezývku „Mr. Highlight“ a rád by to dokázal aj v metropole Veľkej Británie. Ak ho sledujete na sociálnych sieťach, môžete dosvedčiť, že k svojmu šiestemu duelu v rámci Ultimate Fighting Championship pristupuje s tradičnou pokorou a potrebným rešpektom. Avšak, verí si a dúfa v dôležitý triumf (zápas je na programe 18. marca).

Zdroj: Instagram/lajosko.klein/

Mať na konte v UFC tri výhry za sebou už o niečom svedčí a môže to otvoriť dvere do ďalších zaujímavých meraní síl. Klein je súčasťou ľahkej váhy, ktorá je nesmierne nabitá a na jej vrchole sú mená ako Islam Makhachev, Michael Chandler, Justin Gaethje, Charles Oliveira či dokonca aj Conor McGregor. Samozrejme, prípadné duely s takýmito bojovníkmi ešte nie sú u Slováka na programe dňa. Ale zároveň je to dôvod, prečo potrebuje byť zápasovo aktívny, podávať atraktívne výkony a v prvom rade zbierať víťazstvá.

🥊 Aj vďaka nám môžete vidieť Ľudovíta Kleina naživo: LETECKÝ ZÁJAZD na UFC 286 v Londýne