Londýn je modrý!

The Blues sú šampiónom Anglicka. Zaslúžene. Ale Conteho revolúcia pokračuje ďalej. V hre je prestížne double a veľké finále FA Cupu v derby proti Arsenalu. Práve prehra na Emirates naštartovala trinásťzápasový marš Chelsea za ligovým titulom. Zlé jazyky tvrdia, že to mali oveľa ľahšie, keďže nehrali žiadnu európsku súťaž, ale na to sa história pýtať nebude.

„White Hart Kane“ patril emotívnej rozlúčke so starým štadiónom. Domáci neostali v hanbe, porazili Manchester United 2:0 a upevnili si pozíciu vicemajstra. Skvelá sezóna pre ambiciózny manšaft, ktorý po viac ako 20 sezónach skončí v tabuľke vyššie ako rival z Emirates.

Vo Walese sa pilo celý víkend. Labute sa zachránili, tigre z Hullu vypadli a doplnili tak dvojičku Middlesbrough a Sunderland. Pred dohrávkami a posledným 38. kolom tak ostáva vylúštiť už iba jednu rovnicu o dvoch neznámych a troch kluboch: Liverpool? Manchester City? Arsenal?

Akú podobu bude mať napokon Big4? Nenechajte si ujsť posledný hrací deň v rovnakom vysielacom čase. Exkluzívne na obrazovkách DIGI Sport!

 

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 37. kola
Šinži Okazaki

Gol_kola

 

Líšky z Leicestru odohrali proti Manchestru City smolný zápas, ale o góle Šinžiho Okazakiho sa bude hovoriť zrejme ešte poriadne dlho.

Moment 37. kola

Víťazná rozlúčka s White Hart Lane

Moment_kola

Najemotívnejší moment kola sa odohral v severnej časti Londýna. Po 118 rokoch sa s White Hart Lane lúčili futbalisti Tottenhamu. V rozlúčkovom zápase zdolali Manchester United a v tomto ročníku neprehrali doma ani raz.

 

Hráč 37. kola

Michy Batshuayi

Hrac_kola

Hviezdou 37. kola Premier League je bezpochyby útočník Chelsea Michy Batshuayi. V tejto sezóne väčšinou zohrieval lavičku, no proti West Bromwich Albion strelil gól, ktorý rozhodol definitívne o titule pre The Blues. Za ostatných dvanásť rokov je to piaty ligový titul Chelsea a prvý pre Antonia Conteho.

Program 38. kola:

Program_kola