Kvalifikácia MS 2018: Výjazd do Ľubľany

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

To zase bude chýb v článkoch svetových novinárov. Slovensko odohralo zápas na Slovensku, proti Slovensku. Prípadne naopak. Slovinsko si zmeralo sily so…počkať, to mi nejak nevychádza.

Do Ruska cez Slovinsko
Áno, reč je o našom druhom kvalifikačnom zápase na ceste na Majstrovstvá sveta Ruska. Odohráme ho v Ľubľane proti Slovincom už v sobotu 8.10. a vďaka nášmu autobusovému zájazdu sa ho môžete zúčastniť aj vy. Možno si hovoríte, že je ešte čas a len nedávno sa skončilo EURO. Ale spomeňte si, ako rýchlo sa predali lístky na náš domáci zápas proti Anglicku. Slovinci futbal milujú a určite svoj štadión zaplnia do posledného miesta.

Image-20160612 IMG-20160615-WA0007

Športový komplex Stožice
Apropo štadión. Stožice vás dostanú. Sú nádherné. Športový komplex, aký si zaslúži každá krajina, ktorá to myslí s futbalom aspoň trochu vážne. To nie je ako sedieť na jeseň na Pasienkoch a pozerať ďalekohľadom, či ten hráč s loptou je Hamšík, alebo tam behá Jožko Golonka.

ljubljana stadion slovinsko ljubljana stozice

Ľubľana – moderné mesto draka
Jednoducho zápas, pri ktorom by ste nemali chýbať. Pretože to nie je len futbal. Celé je to o atmosfére. Či už cesta autobusom plným slovenských fanúšikov, alebo prehliadka nádrernej Ľubľany. Tú máme celý čas takmer pod nosom, ale ruku na srdce, kto z vás ju už navštívil? Pred zápasom bez problémov stíhate navštíviť miestny hrad, starobylé centrum, vyfotiť sa v dresoch na všetkých mostoch, alebo len tak posedieť pri dobrom jedle v jednom z podnikov pri rieke Ľubľanica. Tá rozdeľuje staré mesto od novšej časti a miestami budete mať pocit, že sa nachádzate v Amsterdame.

ljubljana namestie ljubljana centrum

Tak poďme na to a ukážme Slovincom, že ani doma to proti nájazdu Slovákov nebudú mať ľahké.

Rusko - Slovensko (slovenskí fanúšikovia s veľkorozmernými vlajkami)