Kucka: „Splnil som si sen, ale zaskočilo ma správanie niektorých ľudí“

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Po Erikovi Jendriškovi, Vladimírovi Weissovi ml., Martinovi Škrtelovi (už skočil s aktívnou činnosťou) sa do najvyššej slovenskej súťaže po 13,5-ročnom pôsobení  v zahraničí vracia 93-násobný reprezentant Juraj Kucka. To je určite výborná správa pre slovenský futbal, lebo Kucka má veľmi zaujímavý životopis.

Weiss st. s Kuckom budú pokračovať na klubovej úrovni

Už niekoľko dní sa hovorilo o tom, že Juraj Kucka má namierené do ŠK Slovan Bratislava. Tieto slová sa potvrdili vo štvrtok 23. júna, keď slovenský reprezentant podpísal s „belasými“ ako už voľný hráč zmluvu na dva roky. Od novej sezóny bude teda 35-ročný Kucka obliekať dres najslávnejšieho a najúspešnejšieho slovenského klubu. Takže niekdajšie úspešné ťaženie trénera belasých Vladimíra Weissa st. a Juraja Kucku zo slovenskej reprezentácie bude po rokoch pokračovať teraz na klubovej úrovni.

Na Slovensku v minulosti hrával za Podbrezovú a Ružomberok, v zahraničí za Spartu, FC Janov, AC Miláno, Trabzonspor, Parmu a Watford. Na reprezentačnej úrovni sa predstavil na MS 2010 v JAR a na ME 2016 a 2020.

Zdroj: futbal.pravda.sk – Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / Profimedia

Na Watford nespomína v dobrom

Na posledný angažmán v FC Watford nespomína v dobrom, lebo klub vypadol z Premier League.

,,Na jednej strane sa mi splnil sen hrať v jednej z najlepších, najťažších a najpopulárnejších súťaží na svete, na druhej strane v mužstve sme neťahali všetci za jeden povraz, navyše sa tu často menili tréneri. Takže netvorili sme skutočný tím, preto sme sa ani neudržali v Premier League. Takisto správanie niektorých ľudí v klube ma dosť zaskočilo, získal som však ďalšie veľké životné skúsenosti. Preto sa na pôsobenie v Slovane teším, verím, že budeme dobre fungovať a naplníme vysoké ciele klubu. Doteraz som získal iba jeden titul so Spartou, chcem ho aj na novom pôsobisku a dúfam, že obstojíme aj v Lige majstrov,“ vraví bojnický rodák.

Teší sa na konfrontáciu s bývalými klubmi

Kucka so svojimi bohatými skúsenosťami, hernou vyspelosťou a tradičnou bojovnosťou by sa mal stať lídrom stredu poľa belasých a nahradiť tak   nigérijského stredopoliara Ibrahima Rabiua, ktorý počas pauzy medzi sezónami utrpel zlomeninu nohy v oblasti členka a istý čas nebude k dispozícii. V najvyššej súťaži narazí aj na FK Železiarne Podbrezová a MFK Ružomberok,  teda na bývalé kluby,odkiaľ vyrazil do veľkého futbalu.

,,Som rád, že sa znova vrátili do I. ligy a ani som nevedel, že Slovan hneď v premiérovom kole sa predstaví v Podbrezovej. To bude veľká paráda,  určite na zápas príde veľa ľudí. Na Horehroní mám aj dosť kamarátov, už teraz sa veľmi teším na túto konfrontáciu. A rovnako neskôr aj proti Ružomberku,“ dodal ešte J. Kucka.

V Slovane Bratislava bude  nosiť dres s číslom 33 a  hrávať aj s dvojicou reprezentačných spoluhráčov Vladimírom Weissom ml. a Vernonom De Marcom.

Vizitka Juraja Kucku:

 

 

 

Narodený:  26.2. 1987 Bojnice
Vek: 35 rokov
Prezývka: Kuco
Doterajšie kluby: Podbrezová (2005-07), Ružomberok (2007-08), Sparta (2009-11),  FC Janov (2011-15), AC Miláno (2015-17), Trabzonspor (2017-19),  Parma (2019-21), Watford (2021-22)
Štarty/góly v A-reprezentácii: 93/10
Debut v A-reprezentácii: 19. novembra 2008 proti Lichtenštajnsku
Úspechy:  1x majster Česka so Spartou (2010), účastník osemfinále MS 2010 a ME 2016