Krásny večer s nešťastným koncom

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Slovenský klubový futbal a rekordný majster smúti. ŠK Slovan Bratislava prehral s gréckym Olympiakosom Pireus v penaltovom rozstrele po remíze 2:2 v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy. Rozhodujúcu jedenástku premenil Mathieu Valbuena. Slovan zabojuje o miesto v skupine Európskej konferenčnej ligy proti HŠK Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Hrali kvalitne proti výbornému súperovi

Podobne ako v Grécku, aj v odvete na Tehelnom poli podal Slovan dobrý výkon, hoci dvakrát prehrával. Zakaždým sa však vrátil do zápasu a nebyť zbytočného vylúčenia Abenu v nadstavenom čase, mohol a mal vyradiť Olympiakos. Tentoraz totiž grécky tím nepredstavoval takú kvalitu ako napríklad vlani vzhľadom na menšiu výkonnostnú krízu.

zdroj: FB/Slovenský futbalový zväz

Vonku hráme s väčšou vášňou, kompaktnejšie, organizovanejšie, doma nám zodpovednosť akoby zväzuje nohy, súperi si u nás počínajú akosi ľahšie. Samozrejme, z vyradenia sme veľmi sklamaní, lebo sme mali veľkú túžbu pokračovať v dobrej Európskej lige. Hrali sme kvalitne proti výbornému súperovi. Bolo to veľké divadlo s nešťastným koncom pre nás,“ vraví tréner belasých Vladimír Weiss st. 

Penalty sú im v Európe osudné

Slovan v posledných rokoch už trikrát vypadol na strely zo značky pokutového kopu. V júli 2019 v predkole Ligy majstrov so Sutjeskou Nikšič 2:3 na jej pôde, v septembri 2020 vo Fínsku v 2. predkole Európskej ligy s Kup Kuopio 3:4 a tentoraz doma s Olympiakosom znova 3:4.

Pritom „belasí“ z bieleho bodu výborne začali, viedli 2:0, lenže z tretej jedenástky Kucka prestrelil bránu, neskôr v piatej sérii zlyhal za stavu 3:3 Čakvetadze a zápas rozhodol striedajúci Francúz Valbuena.

„Hovorí sa, že penalty sú lotéria, podľa mňa sú o nervoch. Hráčom som hovoril, kto si neverí, nech loptu napáli do stredu brány, alebo hoci kde. Žiaľ, Kucka a Čakvetadze strely z bielej značky nezvládli, chýbala im väčšia sebadôvera. Aj to sa vo futbale stáva, ďakujem divákom za skvelú atmosféru, boli fantastickí, šťastena nám však nepodala pomocnú ruku,“ pokračoval V. Weiss st.  

Môžu pokračovať v Konferenčnej lige 

Bratislavčania majú ešte jednu šancu pokračovať v skupine Európskej konferenčnej ligy, musia však prejsť cez HŠK Zrinjski Mostar, ktorý v 1. predkole Ligy majstrov vypadol so Šeriffom Tiraspoľ a v Európskej konferenčnej lige vyradil albánsku Tiranu a kazašský Tobol Kostonaj.

Vedeli ste, že?

  • Slovan Bratislava nezdolal Olympiakos v európskych pohároch ani na šiesty pokus (2009, 2021, 2022)
  • proti gréckemu veľkoklubu sa Slovanu darí viac vonku ako doma
  • „Belasí“ sa svojim najbližším súperom v Konferenčnej lige Zrinjski Mostar stretli v 2. predkole Ligy majstrov 2009/2010 a dokázali ho zdolať
zdroj: Športky.sk

„Na tohto súpera si posvietime až po nedeľňajšom ligovom zápase proti Liptovskému Mikulášu. Verím, že budeme pokračovať v dobrých výkonoch a kvalitne sa pripravíme na majstra Bosny a Hercegoviny. Našim jednoznačným cieľom je postup,“ doložil ešte V. Weiss st.    

Takýto Slovan chcú fanúšikovia vidieť  

Hlavne zásluhou Slovana sme zažili krásny futbalový večer, žiaľ pre neho s nešťastným koncom. Skončil sa až v neskorej  futbalovej noci polhodinu pre ďalším dňom. Takmer plný štadión bol od veľkej drámy a napätia na nohách. V obidvoch zápasoch proti Olympiakosu podali „belasí“ výborný výkon, chvíľami ho mali na lopate, o to väčšia škoda, že nepostúpili do play-off EL.

Slovan urobil ďalší krok k tomu, ako by toto mužstvo malo vyzerať a takisto prístup hráčov k všetkým povinnostiam. Takýto odhodlaný tím chcú jeho fanúšikovia vidieť, čo je dobrým znamením pred ďalšími zápasmi v pohárovej Európe.

Na štadióne Slovana vládla v stredu večer fantastická atmosféra. Chceli by ste niečo podobné zažiť na vlastnej koži za hranicami Slovenska? Vydajte sa spolu s nami na najväčšie srbské a rakúske derby!

Odporúčame:

👉 Partizan Belehrad – Crvena Zvezda Belehrad (autobusom, 31.8.2022)
👉 Rapid Viedeň – Austria Viedeň (loďou, 8.10.2022 – 9.10.2022)