Kocky sú hodené, MS v Rusku čakajú už len na fanúšikov

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

December bol k fanúšikom futbalu milosrdný aj napriek tomu, že v našej domácej súťaži primŕzal sneh ku tráve jedna radosť. To, na čo sa všetci tešíme a kvôli čomu doma striháme meter sa blíži nezadržateľnou rýchlosťou. A my už vieme aspoň to, kto s kým si to rozdá v skupinách. Objednávajte dovolenky, zakladajte na firemnom intranete a whatsappe skupiny RUSKO 2018, pretože vaše obľúbené tímy už poznajú časy výkopov aj tých najexkluzívnejších zápasov.

Skupiny smrti a tie ostatné

Rusom na prvý pohľad prialo šťastie, keď si okrem Saudskej Arábie do A skupiny prilosovali Faraon Rocher z Egypta a Suárezovu bielo-modrú partiu kamarátov.

Majstrovstvá Pyrenejského poloostrova v skupine B budú určite patriť medzi skvosty turnaja. O nepostupové tretie miesto sa pobije Maroko s Iránom a super je, že domov môžu ísť spoločným lietadlom.

Pogba zbiera Céčka a v lete by mu mala prísť zásielka z Peru, Austrálie a Dánska. Či sa Dánom naozaj podarí postúpiť nám možno ukáže ich forma na domácom hokejovom šampionáte už v máji. Podľa mien by mali na oboch turnajoch nastúpiť rovnaké výbery.

Leoš Messi do Ruska pôjde, aj keby ho mali na colnici zadržať kvôli dlhej brade. A on vie, že k tomu, aby bol nespochybniteľne najlepším mu stačí maličkosť. V skupine D vyradiť Island, Nigériu, Chorvátsko a potom tých ostatných.

Ak chce Neymar Zlatú loptu, môže si ju kúpiť, alebo vystrieľať cez tento turnaj. V ceste mu stojí Kostarika, Srbsko a krajina multifunkčných nožíkov. Rovnako ako jeho bývalý kamarát z dresu, ktorý nápadne pripomína pásikavú igelitku, by to mal zvládnuť aj bez rozcvičky.

Nemcov po dobrej skúsenosti z Brazílie pozvali aj do Ruska, ale so zákazom zničiť vo vyraďovačke domácu reprezentáciu. Mexiko so Švédmi budú dobrou rozcvičkou pred derby s Kórejskou republikou.

A teraz pozor. Anglicko má šancu postúpiť zo skupiny. Z druhého miesta za Belgickom. Stačí nepokaziť zápasy so silnou Panamou a Tuniskom.

Skupinu H musel losovať veľmi zábavný človek. Dať dokopy Poľsko, Senegal, Kolumbiu a Japonsko je snom každého šéfkuchára a hlavne Roberta Lewandovskeho.

TOP Zápasy

V živote by sme si mali dopriať pekné veci. To je ten dôvod, prečo každé ráno opúšťame miesto svojho trvalého bydliska a na 10 hodín ho meníme za adresu, na ktorú si nechávame doručovať jedlo a iné balíky.

Dve takéto veci budú lemovať celý turnaj. Účastníkov finálového zápasu nepoznáme, ale ak to bude Brazília proti Francúzsku, nikto sa neurazí. Alebo to môže byť celé úplne inak a bude to aj tak perfektné finále. Ja by som najviac doprial Chorvátsku už len za jeho dlhodobý prínos do futbalu.

Otvárací zápas svojich účastníkov meniť už nebude. Rusi si po úvodnom ohňostroji a otváracom ceremoniále zmerajú sily a ropné zdroje so Saudskou Arábiou. Či bude vypredané je jasné, veď za cenu futbalového lístka dostanete aj obrovskú šou.

Ale potom sú tu aj iné možnosti, ako vyraziť s partiou kamarátov na dvojzápasy. Lebo prečo nevidieť rovno dvojitú porciu futbalu, keď sa to priam ponúka?

Argentína – Island, Nemecko – Mexiko

Messi, Moskva a dva zápasy skupín D a F. Ak by si to mala Argentína rozdať s Islandom pred 8 rokmi, Messimu by stačilo naskočiť na posledných 5 minút. Doba sa však zmenila a tak, ako sa latéčko s domácou buchtou stalo obľúbeným dezertom hipsterov, tak sa zmenila fanúšikovská základňa Islandu. Urastení chlapi prefackali na EURE polovicu Európy a perie proti Argentíne nepustia teda ľahko.

Nemecko, chodiaca reklama na lak na blonďavé vlasy proti krajine, ktorá okrem tacos pravidelne prináša aj jedny z najkrajších dresov a najnevyspytateľnejších mužstiev. Súpiska mužstva zďaleka neobsahuje hviezdy kalibru súpera, ale je to Mexiko. USA chce proti nemu postaviť múr, ale Nemci už ukázali, že ich vedia búrať.

Francúzsko – Dánsko, Brazília – Srbsko

Viete, ktoré mužstvo má momentálne najzaujímavejší káder? Didier Deschamps by 20 rokov po víťaznom domácom turnaji mohol v Rusku postaviť aj dve mužstvá, pričom každé by bolo v hre o finále a celkový triumf. Si možno hovoríte, že v zápase proti Dánsku pôjde iba o skóre. Ale nezabudnime na to, že táto krajina vyhrala v roku 1992 Euro a to stiahla hráčov priamo z letných dovoleniek.

Brazília. Krajina futbalu. Proti nim Srbsko, krajina futbalových fanúšikov. Sám som zvedavý, ako si ofenzívne trio Coutinho, Neymar a Gabriel Jesus povedie. Hlavne po tom, ako si v kvalifikácii robili zo súperov po celý čas srandu a popritom si kopali do lopty. A na tribúnach sporoodeté tanečnice samby proti najlepším fanúšikom na svete. Choďte minimálne dvaja. Jeden bude sledovať futbal, druhý tribúny a cez polčas sa vymeníte.

Belgicko – Tunisko, Anglicko – Panama

Zlatá generácia krajiny, ktorá dlho závidela Holandsku jeho hráčov ešte viac vyzrela a vražedné kvarteto De Bruyne – Hazard – Mertens – Lukaku už do turnaja vstupuje ako jeden z favoritov. Z ich spoluhráčov by ste si vo FIFE mohli vyberať dlhé hodiny, taký prešpikovaný káder má k dispozícii Roberto Martinez.

God Save the Queen a Panamský prieplav, ktorý bude odolávať medzišestnástkovému futbalu v podaní troch levov a Harryho Kanea. Ten už by konečne mohol prestať kopať rohy a vystrieľať pre krajinu, ktorej sme vlastne darovali postup my, aspoň postup zo skupiny. O tom, že na tribúnach bude veselo, nie je treba písať viac ako jednu vetu.

Pre viac informácií o MS 2018 v Rusku nás kontaktujte na info@futbaltour.sk alebo 0948 266 997.