Klopp je šťastný, Lampard otáznikom. Kto získa Superpohár?

Anglické veľkokluby ovládli európske súťaže v minulej sezóne. Súboj o ďalšiu cennú trofej teda odštartujú tiež. Nažhavený Liverpool vyzve „novú“ Chelsea. A bude to poriadna jazda.

The Reds získali ušatú trofej po šiestykrát, The Blues sa radovali z víťazstva v Európskej lige už po druhý raz. Zatiaľ čo Kloppovi zverenci prežívali radostnú sezónu, ktorej neúspechom bolo „len“ druhé miesto v Premier League, Londýnčania sa napriek tretej priečke v domácej súťaži trápili.

Ich jediným dôvodom na radosť bola práve odmena v podobe triumfu v slabšej klubovej súťaži. Zvláštny angažmán Sarriho vyústil do odchodu, no Stamford Bridge opustila aj najväčšia hviezda súčasnej Chelsea Eden Hazard. Toho si vykúpil kráľovský Real.

Pozitívnymi správami je návrat klubovej legendy Franka Lamparda a to na trénerský post. Tím posilnil aj Pulisic z Dortmundu, navrátilec z hosťovania Batshuayi či Chorvát Kovacic, ktorý predošlý ročník hosťoval v Londýne.

Bude to však stačiť? Kto nahradí belgického ťahúňa z ľavého krídla? Dvadsaťjeden gólov a sedemnásť asistencií odišlo na Santiago Bernabeu za sto miliónov eur.

A otázne budú tiež skúsenosti nového kormidelníka. Hoci ide o veľkú postavu v Chelsea, Lampard si vyskúšal trénerské remeslo iba raz – na lavičke Derby County, s ktorým takmer postúpil do Premier League. Vo finále play-off ho zdolala Aston Villa, aktuálny nováčik súťaže.

Liverpoolčania sa môžu tešiť na ďalšiu sezónu. Žiadny hráč neodišiel a prišiel len 17-ročný obranca Sepp van den Berg zo Zwolle a do tímu sa vrátilo niekoľko mien z hosťovaní. Jürgen Klopp navyše potvrdil, že s kádrom je spokojný a nechce míňať veľa peňazí. „Som šťastný s týmto tímom. Máme dostatok hráčov na každú pozíciu,“ povedal pre anglické médiá.

Nový ročník, ktorý odštartujú kloppovci najprv zápasom Community Shield proti City a proti Chelsea v Superpohári v Istanbule, bude zárukou skvelých výkonov. Veď trojzáprah Salah – Firmino – Mané stále budí rešpekt. A víťaz Ligy majstrov sa môže spoľahnúť na výborného Alissona v bránke, neprekonateľného van Dijka v defenzíve a pracovitú zálohu.

Bude Liverpool gólovou mašinou už v auguste? Alebo prekvapí Chelsea a uspeje v istanbulskom Superpohári v dueli anglických gigantov?