Kde sa dvaja bijú, fanúšik vyhráva

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Na svete existuje veľmi málo klubov s väčšou fanúšikovskou základňou než je tá, ktorou sa môžu pýšiť červené kluby z Mníchova a Manchestru.

Klasiky európskych zápasov si to začiatkom augusta rozdajú v Allianz Arene v zápase, v ktorom budú chcieť svojim súperom vyslať jasný signál. Nová sezóna pred nami a my sme na ňu pripravení.

Je na čom pracovať

Bayern znovu vyhral Bundesligu. Baví ich to ešte? To je ako povedať, že McDonald´s dosiahol minulý rok zisk. Je to pekné, ale to sme predsa čakali. Bavori sa chceli ukázať v Lige majstrov, ale odreli si bradu o Real Madrid. Aj preto dostane šancu Niko Kovač a mužstvo by malo dostať jemný facelift. Niečo ako keď škodovka prišla s trojkovou Octaviou.

United boli v Premier League jediným, aspoň platonickým súperom pre belasého rivala. Jose Mourinho síce prelomil svoj syndróm druhej sezóny, keď sa United stali prvým klubom, ktorý pod Portugalcom nezískal titul, ale hlavným cieľom bola znovu Liga majstrov. Vypadnutie so Sevillou bolo ešte dlhú dobu terčom posmeškov všetkých ľudí s internetovým pripojením.

Joseho obhajoba mužstva z Andalúzie nepresvedčila nikoho o tom, že United majú právo vytiahnuť tento typ výkonu. Ozvali sa hlasy, že Červení diabli potrebujú na lavičku kouča s odvážnejšou taktikou, ale Jose vydržal. A má celé leto na to, aby mužstvo oživil. A bude to možno jeho posledná šanca ukázať, že je stále The Special One.

Leto bude bohaté

Leto s majstrovstvami sveta je pre fanúšikov futbalu to najkrajšie, čo môže byť. Všade samé šumy o tom, kto chce koho kúpiť a koľko miliárd sa na hráčov minie. Každý je totiž na predaj. Stačí trochu lepší výkon v Rusku a balíte si kufre. Ak by ešte na lavičke Arsenalu sedel pán Wenger, nie je vylúčený nákup mladých podávačov lôpt.

Niko Kovač avizoval, že jeho nový Bayern bude iný. Na predaj sú dokonca aj také piliere ako Boateng a Alcantara. O stopéra nemeckej repre má okrem Juventusu vážny záujem aj Manchester United. Thiaga to ťahá naspäť domov do Barcelony. Ideálna náhrada za Iniestu.

O záujme Realu Madrid o Lewandowskeho sa píše častejšie ako o vysokých cenách benzínu a čo by to bolo za leto bez tejto ságy. Tentokrát to však pre pusinky vyzerá konečne nádejne. Vidalovi sa pomaly končí zmluva a získať hráča jeho kalibru grátis chce každý. Douglasa Costu vykúpil Juventus a klub tak získal ďalšie peniaze na potencionálny meganákup. Bude to Timo Werner z Lipska? Veľkou rybou by bol aj Gareth Bale, ale ten vyhlásil, že ak odíde zo Španielska, tak jedine do Premier League.

Nech ale Kovač privedie kohokoľvek, má jednu výhodu. V klube, ktorý tak veľmi dominuje domácej súťaži, nie je tak komplikované chytiť sa.

United sú každoročne spájaní hlavne s návratom strateného syna. Cristiano Ronaldo vydal po finále LM vyhlásenie, ktoré znovu roztočilo myšlienky všetkých fanúšikov. Je to naozaj reálne? Jose vie, že ak chce konkurovať City, musí znovu míňať. Nespokojný Martial môže ísť, na zozname sú totiž mená ako Milinkovič-Savič, Alderweireld, Verratti, Boateng alebo Bale. Isté je, že v Allianz Arene by sa mali predstaviť už hotové posily Fred s Dalotom. De Gea zostáva, čo je pre Red Devils niečo ako ďalšia posila.

To finále v Barcelone

Najpamätnejší zápas týchto súperov netreba veľmi pripomínať. Barcelona. Sheringman, Solskjaer.

Odvtedy sa v Lige majstrov stretli ešte osemkrát, naposledy to bolo v štvrťfinále sezóny 2013/2014. Z postupu sa tešili Nemci. Ako takmer vždy, keď nastúpia na ihrisko. Prípravné zápasy pred sezónou sa, samozrejme, nemôžu porovnávať s Ligou majstrov, ale v súboji týchto gigantov nie je žiadny zápas priateľský. Prehru v ňom by ste ťažko vysvetľovali fanúšikom.

Otázka je už len tá, ako dovtedy stihnú manažéri posilniť kádre a koľko nových hviezd na vlastné oči fanúšikovia v Allianz Aréne uvidia.