Karim Benzema, dôvod prečo je Real Madrid stále v hre o trofeje

4 minúty čítania

Karim Benzema pôsobí v Reale Madrid už od roku 2009. V tejto sezóne by mohol prekonať svoje doterajšie rekordy v počte ligových gólov (24), aj v celkovom počte gólov za sezónu (32).

Doteraz v 29. zápasoch La Ligy strelil 21 gólov, o štyri menej ako Lionel Messi. Najlepšiu streleckú fazónu mal v ročníku 2015/2016, keď v 27. stretnutiach zaznamenal 24 gólov.

V tejto sezóne už viackrát spasil svoj tím a hlavne jeho zásluhou má stále šancu obhájiť majstrovský titul a vyhrať aj Ligu majstrov.

Karim Benzema sa v utorok 20. apríla 2021 zapísal do histórie Realu dvomi strelenými gólmi proti Cadizu. Francúz skóroval proti svojmu 35. tímu v La Lige, čím sa vyrovnal Raúlovi v počte súperov proti ktorým v lige skóroval. Tento míľnik nedosiahol ani Cristiano Ronaldo, lepší je iba Lionel Messi, ktorý sa strelecky presadil  proti 38. mužstvám.

Jeho góly prispeli k trinásťzápasovej šnúre bez prehry Realu Madrid v La Lige. Boli  neraz veľmi dôležité, ako napríklad otvárací gól proti Barcelone v El Clasicu, alebo vyrovnanie proti Atleticu Madrid v derby. Jeho zásahy takisto znamenali víťazstvá nad Cadizom, Celtou, Elche, Valenciou, Getafe, Granadou či Alavesom.

Benzema v posledných desiatich rokoch päťkrát prekonal dvadsaťgólovú hranicu. Pravidelne bojuje o trofej pre najlepšieho strelca La Ligy, ale ešte ani raz ju nezískal.

Pritom je piatym nalepším strelcom klubovej histórie a to pred takými legendami, ako sú Gento, Butragueňo, alebo Sánchez. Pred ním sú už iba Ronaldo, Raúĺ, Di Stéfano a Santillana.

V Reale prežil sedem trénerov, v útoku o miesto bojoval a dokázal, že je lepší, ako  Higuaín, Morata, Bale, Jovič. Vždy keď ide do tuhého, tak na ihrisku buldog s alžírskymi koreňmi dokonale žiaril.

Real Madrid sa v lete zo všetkých síl vynasnaží získať jedného z dvojice v súčasnosti najuznávanejších útočníkov na svete –  Kylian Mbappé, alebo Erling Haaland.

Benzema sa však o svoje miesto nemusí báť, lebo klub mu za skvelé výkony v tomto ročníku ponúka predĺženie zmluvy do roku 2023.

Real zostáva verný svojej politike, že pri hráčoch starších ako 30 rokov posudzuje situáciu rok po roku. Očakáva sa, že dohoda bude podpísaná pred koncom sezóny 2020/21, pokiaľ sa niečo dramaticky nezmení, pretože vzťah medzi hráčom a klubom je veľmi dobrý.

A najzaujímavejšie je tiež to, že od svojho príchodu v roku 2009 Benzema nikdy nepožiadal o zvýšenie platu ani o novú zmluvu. Vždy to bol klub, ktorý oslovil hráča s novou ponukou.

real madrid - hraci - vstupenky - futbal - futbaltour

Jeho krajan, tréner Realu Zinedine Zidane považuje Karima Benzemu za najlepšieho francúzskeho útočníka všetkých čias.

,,Pre mňa je najlepší, lebo dlhé roky v klube predvádza výborné a ustálené výkony. Jeho štatistiky hovoria jasnou rečou, po tridsiatke je ešte zrelším a komplexnejším hráčom. Strieľa stále nielen dôležité góly, ale  vytvára dobré príležitosti aj ostatným spoluhráčom a to si na ňom veľmi cením,“ zložil Zidane poklonu svojmu zverencovi po víťazstve v decembri nad Borussiou Mönchengladbach. Benzema strelil v tomto zápase dva góly a vďaka nim si Real zabezpečil postup do osemfinále Ligy majstrov.

Akurát veľká škoda je, že jeho streleckých schopností už od roku 2015 nevyužíva francúzska reprezentácia. Takže Benzemovi utieklo striebro z EURA 2016 na domácej pôde vo Francúzsku a tiež aj zlato z majstrovstiev sveta 2018 v Rusku!

Žeby sa to zmenilo na blížiacom sa EURE?