Karhan si povedal dosť, trnavská legenda sa lúči s kariérou

To, o čom sa už niekoľko týždňov vo futbalových kruhoch diskutovalo, sa stalo realitou. Jeden z najlepších slovenských futbalistov novodobej histórie, rekordér v počte reprezentačných štartov, ikona trnavského futbalu Miroslav Karhan (37) ukončil svoju bohatú kariéru. Informáciu potvrdil oficiálny web Spartaka Trnava.

„K rozhodnutiu prišlo po vzájomnej komunikácii medzi majiteľmi klubu, hlavným trénerom a hráčom,“ uvádza oficiálny portál klubu.

„Musím si ešte všetko nechať rozležať v hlave. S Jurajom Jarábkom, ktorý funkciu športového riaditeľa plnil popri trénerských povinnostiach doteraz, si sadneme a vykomunikujeme ako ďalej,“ uviedol Karhan pre web spartak.sk

„Mirovi patrí za jeho prínos pre trnavský futbal obrovská vďaka. Ide o futbalistu, ktorý písal pozitívne momenty slovenského športu číslo jeden. Počas svojej hráčskej kariéry nazbieral skúsenosti, ktoré chceme pre klub využiť. Veríme, že svoju bohatú hráčsku minulosť teraz pretaví aj do úspešnej práce na funkcionárskom poli,“ doplnilgenerálny manažér Spartaka Trnava Dušan Keketi starší.

Miroslav Karhan odohral za Spartak 216 zápasov a strelil 27 gólov. V reprezentácii má na konte 107 štartov, v ktorých skóroval 14-krát. V roku 2002 získal ocenenie futbalista roka na Slovensku.

Legionárčil v španielskom Betise Sevila, nastupoval za turecký Besiktas Istanbul, v nemeckej Bundeslige hrával za Wolfsburg a Mainz. V cudzine spolu odohral 327 stretnutí a nastrieľal 38 gólov (z toho 269/29 v Nemecku).

zdroj: ts, spartak.sk