Jacksonville Jaguars je v Európe ako doma. Žiadny iný klub NFL tu nehral viackrát

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Tento rok sa opäť americká NFL v rámci svojich medzinárodných zápasov predstaví v Európe. A je už priam tradíciou, že súčasťou cesty na starý kontinent je aj floridský klub Jacksonville Jaguars.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Jacksonville Jaguars sa tento rok v rámci NFL International Games predstaví pred viac než 90-tisícovým davom v londýnskom Wembley. Súperom floridského klubu bude Denver Broncos, šampión National Football League z roku 2015 a zároveň tím, ktorý si získal veľké množstvo priaznivcov predovšetkým v uplynulých sezónach.

Zaujímavosťou je, že žiaden iný klub z NFL nebol v Európe tak veľakrát, ako práve Jacksonville, ktorý existuje od roku 1993. Tento rok to bude už deviaty zápas Jaguárov v Európe, pričom naposledy sa v Londýne predstavili v uplynulom ročníku, keď sa im podarilo poraziť Miami Dolphins vďaka field goalu v poslednej sekunde, čo bol moment, ktorý medzi priaznivcami bude rezonovať zrejme navždy.

Zdroj: bigcatcountry.com

👉 Meranie síl medzi Jacksonvilleom a Denverom môžete sledovať naživo spoločne s nami na našom NFL zájazde do Londýna a Frankfurtu. V ponuke máme posledné voľné miesta!

Hlavný tréner JJ Doug Pederson uviedol, že sa spolu so svojimi zverencami do Európy veľmi teší. Jaguars nepatria medzi favoritov National Football League, ale čo je podstatné, vedia, ako robiť šou. Pre európskych fanúšikov sú prakticky domácim tímom, veď nastúpiť deväťkrát v Londýne je prvenstvo, ktoré z NFL pravdepodobne nikdy nikto neprekoná.

Vedeli ste, že:

  • Prvým duelom NFL, ktorý Londýn zažil bolo v roku 2007 meranie síl medzi New Yorkom Giants a Miami Dolphins
  • Jacksonville zažil svoju premiéru na starom kontinente v roku 2013, keď vyzval Pittsburgh Steelers.
  • V tomto kalendárnom roku sa NFL mimo Severnú Ameriku predstaví až päťkrát (trikrát v Anglicku, raz v Nemecku a raz taktiež v Mexiku)
Jacksonville Jaguars vs. Kansas City Chiefs

V roku 2014 Jaguars nastúpili proti Dallasu Cowboys. V Londýne si ešte zahrali aj proti Buffalo Bills, Indianapolis Colts, Baltimore Ravens, Philadelphia Eagles, Houston Texans a vyššie spomínanému Miami Dolphins.

Nadnesene vzaté, týmto tempom Jacksonville postupne nastúpi na európskej pôde proti každému súperovi z NFL. Nebudeme si klamať, Jaguars takúto formu popularity radi privítajú, pretože ide o jedno z mladších mužstiev, ktoré si razí svoju cestu medzi tradičné značky ako Giants, Patriots, Bears či Packers.

Z globálneho marketingového hľadiska majú medzinárodné zápasy pre NFL ako aj samotnú ligu nesmierny význam. Predovšetkým čo sa týka budovania fanúšikovských základní mimo Spojené štáty americké.

🏒Máte radi aj NHL? Sledujte náš web, kde pre vás pripravujeme obľúbené zájazdy do zámoria!