Radíme trénerom: Ideálna zostava Slovenska na Majstrovstvách Európy

4 minúty čítania
Píše Gabriel Vass, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Najneskôr prvý júlový deň sa dozvieme súpisky všetkých 24 krajín, ktoré sa predstavia na EURO 2020. Vzhľadom na náročný kalendár v sezóne 2020/2021 sa UEFA rozhodla pridať extra tri miesta v jednotlivých výberoch, takže konečný menoslov bude obsahovať 26 mien futbalistov.

Poďme sa teda pozrieť ako by mohla vyzerať konečná nominácia trénera Tarkoviča. V našich tipoch vychádzame z predpokladu, že všetci hráči budú zdravotne v poriadku.

3 BRANKÁRI

Jednotka je jasná a na kilometre neohrozená. Pokial sa nič nezvyčajné nestane, všetky zápasy na ME by mal odchytať Martin Dúbravka.

Otázkou ale zostáva, ktorí dvaja spoluhráči ho budú rozchytávať pred zápasmi. V kádri by aj vzhľadom na možnosť dobrého predaja nemal chýbať Dominik Greif zo Slovana Bratislava. Síce od zimného stroskotaného transferu na Mallorcu Dominik nie je v najlepšej psychickej pohode, miesto v nominácii mu neujde.

Brankárskou trojkou bude niekto z dvojice Marek Rodák – Dušan Kuciak. Aj vzhľadom na vek a potenciál tréner napokon ukáže na anglického legionára Rodáka.

Náš tip: Dúbravka, Greif, Rodák.

9 OBRANCOV

Kľúčová otázka hneď na úvod: Akú partiu vyskladať okolo Milana Škriniara. Čerstvý kráľ Serie A totiž nemá stabilného parťáka v reprezentácii.

Logicky by v strede obrany mal hrať Martin Valjent, ktorý s Mallorcou opäť mieri do LaLigy. Nomináciu bude mať istú, avšak o miesto v základe bude bojovať so svojim kamarátom z detstva, Ľubomírom Šatkom z Lechu Poznaň. Ľubo možno nehrá v top lige ale v posledných zápasoch to bol práve on, kto si rozumel so Škriniarom najlepšie.

O svoju nomináciu bojujú aj stopéri, ktorí v očiach verejnosti nemajú najlepší obraz. Denis Vavro a Norbert Gyömbér. Vavro momentálne pravidelne nastupuje za Huescu v LaLige a Gyömbér si so svojou Salernitanou vybojoval postup do Serie A. Či sa však dostanú na súpisku ME je ťažké určiť.

Krídla nás tlačia najviac. Peter Pekarík sa do výberu určite dostane, avšak budeme si postupne musieť zvyknúť na to, že už tá kvalita nie je ako pred desiatimi rokmi.

Jeho nástupcom bude určite Martin Koscelník. Na druhej strane ihriska začne Dávid Hancko, a v prípade potreby ho zastúpi Tomáš Hubočan. O zvyšné miestenky a pár minút v hociktorom zápase bude tuhý boj.

Náš tip: Škriniar, Valjent, Šatka, Pekarík, Hancko, Koscelník, Pauschek, Hubočan, Vavro.

inter milano milan skriniar

10 STREDOPOLIAROV

Stred poľa sa bude skladať okolo Mareka Hamšíka a Juraja Kucku. Nominácia by nemala ujsť Američanom, Gregušovi a Rusnákovi. A práve Albert Rusnák bude musieť pridať, ak si chce vybojovať miesto v základnej zostave.

Na krídlach sa totiž núkajú ešte Róbert Mak, Lukáš Haraslín, Vladimír Weiss, Jaroslav Mihalík, Matúš Bero a Tomáš Suslov. Veľa mien, málo miesta v šatni.

Otázne je, čo so stredom poľa. Patrik Hrošovský na EURO určite pôjde. Bola by tiež škoda nevyužiť v Bundeslige vyhraného Bénesa.

A čo bude s Lobotkom? Za posledného pol roka odohral len niekoľko minút, čo mu na psychike a na forme určite nepomôže.

Náš tip: Hamšík, Kucka, Greguš, Rusnák, Mak, Haraslín, Hrošovský, Bénes, Lobotka, Hromada.

slovensko futbal reprezentacia euro 2021

4 ÚTOČNÍCI

Tak ako v bránke, aj v útoku máme jasnú jednotku v podaní Róberta Boženíka. Hoci ho väčšinu jari trápilo zranenie, už je fit a pravidelne nastupuje za Feyenoord.

Ďalším adeptom je určite Ondrej Duda, ktorý síce s Kolínom zachraňuje Bundesligu, ale v reprezentácii má miesto isté.

Skúsenosti v podobe Michala Ďuriša tiež nie sú na zahodenie. Kvarteto pravdepodobne doplní v dobrej forme hrajúci Ivan Schranz. Žiaľ, čierny Peter ostane v rukách Samuela Mráza a Pavla Šafranka.

Náš tip: Boženík, Duda, Ďuriš, Schranz.

Takto teda vyzerá náš pohľad na káder pre EURO 2020. Desať hráčov z našej nominácie sa predstavilo aj na ME 2016.

Zopakujeme rovnaký úspech ako vo Francúzsku? V Petrohrade aj Seville sa bude hrať s divákmi, na Slovensku skončil zákaz medzinárodného cestovania za rekreáciou a tak nám (a Vám ) nič nebráni, aby sme videli zápasy našich na vlastné oči. Slovensko do toho!