Ibra čaruje, Diego rozhoduje, šláger bude v Londýne

Ibrahimovič dokazuje, že vek je naozaj iba číslo. Švédova forma je obdivuhodná, preniesol si ju z Parku Princov aj na Old Trafford. Tretí zápas a štvrtý gól. Ale hlavnou hviezdou víkendu bol určite najdrahší hráč planéty. Iba 23-ročný Pogba sa predviedol vo veľkom štýle. Jeho výkon mal šťavu a dáva fanúšikom veľkú nádej, že Mourinho skladá opäť víťazný tím.

Rovnaké plány má aj Guardiola. Citizens mali náročný žreb, ale uspeli v Rumunsku i na trávniku Stoke City s prehľadom a napokon i rozdielom triedy. Súperom nasúkali 9 gólov, takže oba manchesterské veľkokluby dokazujú, že s nimi musíme počítať.

Asi najväčším prekvapením bola prehra Liverpoolu. The Reds vytvorili rekord súťaže: napriek 80,6% držaniu lopty, nedokázali zvíťaziť. Je otázne, ako vnímajú hráči narastajúci tlak na odpredaj slávneho a tradičného klubu. Pre hrdých fanúšikov je značka „Liverpool – made in China“ absolútne neprijateľná..

Majster i vicemajster sa rozišli po bezgólovej remíze v inak dobrom zápase, takže v 3.kole potrebujú konečne zvítaziť. Leicester hostí Swansea a Arsenal vycestuje do Watfordu. Zvládnu to? Prekvapujúco dobre sa darí tigrom z Hullu, ktorých preveria rozbehnutí červení diabli, my sme zvedaví, ako dopadne zápas týždňa aj v našom priamom prenose v sobotu popoludní: Tottenham-Liverpool.

Prestupový kolotoč sa nezastavil.
Kto ešte príde do najatraktívnejšej ligy na svete?
A kto odíde?

branko-cap  Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól kola

Nováčik z Middlesbrough sa dočkal svojho návratu do Premier League a takisto aj prvého ligového Wear-Tees derby od roku 2008. Skúsený Uruguajčan Cristhian Stuani aj vďaka parádnemu gólu bude na súboj so Sunderlandom spomínať ešte poriadne dlho.

Moment kola

Návrat strateného syna do Manchestru United. Paul Pogba je po štyroch rokoch strávených v Juventuse Turín späť. Teraz už pod vedením Josého Mourinha a s nálepkou najdrahšieho hráča plánety.

Hráč kola

Diego Costa je futbalista, ktorý polarizuje fanúšikov. Buď ho milujete, alebo nenávidíte. V Chelsea sa naňho opäť spoliehajú. Druhé kolo a druhý víťazný gól, tento raz proti Watfordu.

Hrac_tyzdna-Diego_Costa

Zápas týždňa

Šlágrom 3. kola je stretnutie Tottenham – Liverpool. White Hart Lane bude svedkom súboja mladšej generácie manažérov Mauricia Pochettina a Jürgena Kloppa. Kohúti vlani dlho bojovali o zisk titulu, napokon po slabšom závere skončili tretí. Liverpoolčania by na uplynulú sezónu najradšej zabudli, ôsme miesto nie je hodné takého slávneho klubu. Tento ročník začali vynikajúco, keď si priviezli tri body od kanonierov, ale nasledovala prehra u nováčika z Burnley. Nelichotivá je najmä bilancia piatich inkasovaných gólov, ktorá svedčí o tom, že obrana po odchode dlhoročného piliera zadných radov Martina Škrtela ešte nie je dostatočne zohraná. The Spurs so štyrmi bodmi naznačujú ambíciu aj tento raz zabojovať minimálne o miestenku v Lige majstrov. Bilancia v ére Premier League však hovorí jednoznačne v prospech The Reds, keď zo 48 zápasov 22-krát vyhrali a len 13-krát odchádzali so sklonenými hlavami.

Stretnutie sledujte v sobotu 27. 8. o 13:30 exkluzívne na DIGI Sport 1. Zápas komentuje Matúš Lukáč.