Hity z anglických tribún: Sweet Caroline

3 minúty čítania + 3 videá

Anglicko je najobľúbenejšou destináciou našich klientov. Nielen pre športové výkony, ale aj pre kultúru na tribúnach.

V kolíske futbalu zľudoveli viaceré ikonické hity, spoznajte príbehy tých najznámejších v našom seriály „Hity z anglických tribún“.

PRÍBEH HITU SWEET CAROLINE

Tento song vydal v roku 1969 americký spevák Neil Diamond pre svoju ženu Marciu, lenže sa mu jej meno do textu príliš nehodilo. Neil však videl v časopise fotku Caroline Kennedy, prezidentovej dcéry a v názve pesničky mal jasno. To ešte netušil, aký futbalový hit dal dokopy.

Medzitým jeho song prespieval napríklad aj taký Elvis Presley, alebo David Hasselhof. Ale celé to začal baseballový tím Boston Red Sox, ktorý Sweet Caroline zahral počas zápasu svojmu hráčovi, ktorému sa práve narodila dcéra. Tá dcéra sa samozrejme volala Caroline. Odvtedy pesnička hrala na každom ich zápase, aby im priniesla šťastie.

SWEET CAROLINE A FUTBAL

Ako sa dostala na ostrovy? Hovorí sa, že prvýkrát si ju zahral Arsenal v roku 2017 po semifinálovom víťazstve v FA Cupe. Neskôr ju prebrali fanúšikovia Aston Villy, Tyson Fury alebo MMA zápasník Daren Till.

Anglická futbalová reprezentácia sa k songu dostala len nedávno. Po štvrťfinálovom víťazstve Anglicka na EURE 2020 nad Nemeckom ju pustil DJ na Wembley miesto overenej hymny fanúšikov Vindaloo a začalo šialenstvo. Svet sa práve začal zotavovať z roku a pol v korona izolácií a text Sweet Caroline bol na to priam ideálny:

TEXT

“Hands, touching hands
Reaching out, touching me, touching you
Sweet Caroline
Good times never seemed so good
I’ve been inclined to believe it never would

(Ruky, ruky sa dotýkajú, 
naťahujú sa, dotýkajú sa mňa, dotýkajú sa teba
Sladká Caroline, 
nikdy mi nebolo tak dobre
už som si myslel, že ani nikdy nebude)

TENIS NIE JE VÝNIMKOU

Po neúspešnom finále futbalových ME dostali anglický fans predsa len dôvod na historickú oslavu. Po 44 rokoch získala grandslam v ženskej tenisovej dvojhre opäť Britka. Talentovaná Emma Raducanu a tribúny v New Yorku si schuti zaspievali „Sweet Caroline“.

ZAUJAL VÁS ČLÁNOK? POZRITE SI PRÍBEHY VŠETKÝCH HITOV Z ANGLICKÝCH TRIBÚN

CHCETE SI ZASPIEVAŤ PRIAMO NA TRIBÚNACH? VYBERTE SI ZO VSTUPENIEK A ZÁJAZDOV NA FUTBAL A ĎALŠIE ŠPORTY