Hity z anglických tribún: Chase The Sun

2 minúty čítania + 3 videá

Anglicko je najobľúbenejšou destináciou našich klientov. Nielen pre športové výkony, ale aj pre kultúru na tribúnach.

V kolíske futbalu zľudoveli viaceré ikonické hity, spoznajte príbehy tých najznámejších v našom seriáli „Hity z anglických tribún“.

PRÍBEH HITU CHASE THE SUN

Šípky zachvátili svet aj vďaka perfektnej atmosfére, ktorú dokážu vytvoriť fanúšikovia priamo na mieste. Volá sa to štadión, alebo krčma? To je jedno. Treba zažiť tú energiu, ktorá zmenila krčmovú aktivitu na zabitie času na športový fenomén.

Chase the sun je song od talianskej elektronickej kapely Planet Funk z roku 2002 postavený na melódií Ennia Moriconeho Alla Luce del giorno (Vo svetle dňa).

TEXT

„I’m flying away

Running like the wind

As I chase the sun

Up spinning around

Circles in my mind

Sailing over ground“

(Letím preč,

bežiac ako vietor,

ako naháňam Slnko.

Hore, krúžiac navôkol,

kruhy v mojej mysli,

sa plavia nad zemou.)

CHASE THE SUN A ŠÍPKY

Britská stanica Sky sports, ktorá šípky vysiela už 25 rokov, si ju vybrala za akúsi hymnu tohto športu a v halách ju hráva počas reklamných prestávok. Fanúšikovia si ju tak obľúbili, že ju začínajú spievať sami a v tom momente skáče celá hala.

Autori songu o tomto fenoméne nevedeli, až pokiaľ si náhodou počas pobytu na ostrovoch nezapli v telke šipky. Keď počuli, ako fanúšikovia z ich songu šalejú, neverili vlastným očiam.

Vynaliezavosť návštevníkov šípkarských podujatí nemá konca. V halách (alebo na videách) môžete vidieť tie najbláznivejšie kostýmy. Za všetky spomenieme zvieratá, ovocie a zeleninu alebo mimozemšťanov.

Predstavivosť a hranice sú takmer neobmedzené, až na dôležitú výnimku. Žiadne dresy futbalových klubov. Z obáv, že by sa zábava mohla zmeniť na ostrú výmenu názorov.

ZAUJAL VÁS ČLÁNOK? POZRITE SI PRÍBEHY VŠETKÝCH HITOV Z ANGLICKÝCH TRIBÚN

CHCETE SI ZASPIEVAŤ PRIAMO NA TRIBÚNACH? VYBERTE SI ZO VSTUPENIEK A ZÁJAZDOV NA FUTBAL A ĎALŠIE ŠPORTY