Hanba alebo dobrý krok? Nové dresy Barcelony vyvolali diskusiu

Barcelona vstúpi do sezóny 2019/2020 s novým dizajnom dresov. Pruhy nahradili kocky, ktoré symbolizujú domové bloky v mestskej časti Eixample. Tá je známa aj vďaka stavbám slávneho architekta Antoniho Gaudího.

Španielske médiá označovali výmenu pruhov za kocky ako revolučnú. Ešte nikdy v histórii klubu sa nestalo, aby bol tento tvar dominantou dresov. Hráči katalánskeho giganta si však novinku pochvaľujú. „Dres je iný, ale je to stopercentná Barcelona. A ešte lepšie je to, že dizajn symbolizuje puto medzi klubom a fanúšikmi, ktorí poháňajú mesto dopredu,“ okomentoval nový prírastok Gerard Pique.

Dresy sa pozdávajú aj brankárskej jednotke Blaugranas. „Veľmi sa mi páči, verím, že aj fanúšikom. Snáď bude tento dres súčasťou našich úspechov v nasledujúcej sezóne,“ povedal Marc-Andre Ter Stegen.

Niektorí fanúšikovia sa však s novým vizuálom nevedia stotožniť. Iní ho označujú za dresy chorvátskej futbalovej reprezentácie. Ivan Rakitič si tak rozhodne príde na svoje.

Ako vyzerali dresy Barcelony v minulosti? Vždy dominovala červená a modrá. Na domácich dresoch sa od roku 1978 nevyskytol iný motív ako pruhy, preto ide v prípade kociek o veľkú zmenu.

Nový dizajn dresov nebudú nosiť iba futbalisti. Platí to aj pre futbalistky Barcelony, basketbalistov, futsalistov, hádzanárov aj hráčov kolieskového hokeja.

Chcete vidieť Barcelonu v nových dresoch priamo na Camp Nou?