Gratulujeme, Wayne Rooney!

250 gólov a ste legendou Manchestru United. Veľa? Málo? Fanúšikovia Liverpoolu v tom majú jasno. Ich rekordér Ian Rush dal 346. Ale Wayne Rooney to dokázal napriek zlej sezóne, v ktorej vypadol zo základnej zostavy. Jeho výstavný kúsok navyše zachránil aspoň bod z trávnika Stoke City.

Citizens mali Spurs na lopatkách, ale napokon sa tešili kohúti, pre ktorých má tento bod cenu troch. Na Emirates to bol ukážkový cirkus. Kanonieri si namiesto pohodlnej a očakávanej výhry vybrali nervydrásajúcu drámu až do 98. minúty. Zápas mal všetko, červenú kartu, dve penalty v nadstavenom čase, vylúčenie Wengera i sporný víťazný gól. Diváci mali konečne pocit, že najdrahšie lístky v lige majú predsa len svoju cenu.

Liverpool doma senzačne vybuchol. Že vyhrá posledná Swansea, netipoval nikto. Že dá na Anfield 3 góly, je error v systéme. Ale o tom je Premier League! Reparát sa ponúka 31. januára. Veľký šesťbodový duel proti lídrovi tabuľky, samozrejme v našom priamom prenose. Liverpool – Chelsea od 21:00 na DIGI Sport 1! Dokážu The Reds poraziť The Blues?

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 22. kola
Darren Fletcher

Gol_kola

West Bromwich Albion zostáva naďalej v Top 10. Proti Sunderlandu zvíťazili Baggies s prehľadom a postaral sa o to nevídaným zakončením aj kapitán Darren Fletcher.

Moment 22. kola
Wayne Rooney legendou

Moment_kola

Po 22. kole Premier League sa najviac hovorí opäť o Manchestri United. Wayne Rooney ratoval bod proti Stoke City v hodine dvanástej. Jeho zásah z 93. minúty znamenal, že sa stal historicky najlepším strelcom červených diablov. 250 gólov na jeho konte a na Old Trafford mu môžu začať stavať sochu.

Hráč 22. kola
Fernando Llorente

Hrac_kola

O najväčšie prekvapenie 22. kola Premier League sa postarali futbalisti Swansea City. Fernando Llorente odštartoval gólový koncert na Anfield Road a vďaka dvom gólom jeho tím napokon triumfoval nad Liverpoolom 3:2.

Zápas týždňa – 23. kolo
Liverpool – Chelsea

Zapas_tyzdna

Megašlágrom 23. kola Premier League je duel Liverpool – Chelsea. Anfield bude svedkom súboja manažérskych osobností Jürgena Kloppa a Antonia Conteho. The Blues sa naposledy tešili z titulu v roku 2015, čakanie The Reds na trofej trvá od minulého tisícročia od roku 1990. Momentálne ide o duel štvrtého a prvého tímu v tabuľke. Delia ich desať bodov. Bilancia v ére Premier League je vzácne vyrovnaná, keď z 49 vzájomných meraní síl vyhrali oba tímy devätnásť. Súčasná forma viac favorizuje hostí, prvý vzájomný duel v sezóne však lepšie zvládli Liverpoolčania.

Zápas sledujte v utorok 31. 1. o 21:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Matúš Lukáč.

Program 23. kola

Program_kola