Gašparík: Obrovskou vôľou sme výsledok otočili – v Trnave vypukli veľké oslavy

4 minúty čítania
Autor: Milan Valko

V rozpätí troch dní sa v najslávnejšom slovenskom derby dvakrát stretli ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava. Na ich súboje sa dokopy prišlo pozrieť 25 967 divákov, čo je na slovenské pomery pekné číslo.  V 168. derby vo Fortuna lige vyhral Slovan najtesnejším rozdielom a zároveň bolo i akýmsi pamätníkom 30. výročia vzniku samostatnej slovenskej ligy. Preto obidva tímy nastúpili v retro dresoch, ktoré boli kópiami tých zo sezóny 1993/94.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Čavrič znova dal víťazný gól proti Trnave

Pred vyše 10-tisíc divákmi mali v hľadisku jednoznačnú prevahu domáci, lebo trnavskí priaznivci nemohli prísť na Tehelné pole po verdikte od DK SFZ v súvislosti s incidentmi v predchádzajúcom súboji oboch rivalov na Tehelnom poli na začiatku marca. V derby sme videli veľa osobných súbojov, málo pekných momentov, nepresných prihrávok a menej kvality. V ofenzíve belasých zraneného Vladimíra Weissa ml. zastúpil Alekxandar Čavrič, ktorý dal z jedenástky gól a zopakoval tak už druhý víťazný gól proti Trnave.

Slovanu vo finále odplata nevyšla

Úplne iné grády malo finále 54. ročníka Slovnaft Cupu v malom Ríme, v ktorom iba po tretíkrát narazili na seba v ére samostatného Slovenska naše najslávnejšie tímy. Pred 13 rokmi Slovan v Michalovciach rozdrvil Trnavu 6:0, vlani Spartak získal trofej na ihrisku rivala po víťazstve 2:1 po predĺžení. V hľadisku (15 427 divákov) bolo takmer dvetisíc priaznivcov Slovana.  V takomto veľkom počte neboli na súperovom ihrisku takmer 15 rokov. Belasí veľmi chceli vrátiť Spartaku prehru z domáceho trávnika spred roka. Odplata bola aj motívom úvodnej choreografie fanúšikov hostí. Napokon im však nevyšla, keď trofej ostala v Trnave.

Prvé pohárové double v histórii klubu

Spartak lepšie zvládol zápas roka a premiérovo sa mu v storočnej histórii klubu podarilo dvakrát za sebou získať trofej za víťazstvo v Slovenskom pohári. Triumfom 3:1 po predĺžení v pondelkovom finále nad úhlavným rivalom Slovanom Bratislava „andeli“ splnili cieľ, vďaka ktorému sa aj v ďalšej sezóne predstavia v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy.

Celkovo získali trofej už po ôsmy raz. Diváci videli vyrovnané a dramatické stretnutie, ktoré prinieslo výsledkový obrat a viacero dobrých momentov. Trnava doma viac chcela vyhrať. Celkovo však prevažovalo nasadenie, vôľa, snaha nepokaziť a dosť veľká nervozita. Šťastný lodivod Spartaka Trnava Michal Gašparík povedal:

,,Mali sme veľkú motiváciu vyhrať, keďže oslavujeme 100 rokov. Nezlomil nás ani lacný gól, obrovskou vôľou sme výsledok otočili v náš prospech. Toto je veľké víťazstvo, keďže sme potvrdili triumf z minulého roka.“

VIDEO: Celá tlačovka M. Gašparíka po zápase:

Sklamaný tréner belasých Vladimír Weiss st. si poťažkal: ,,Pohár sme mali vo  vlastných rukách, žiaľ, na konci zápasu i v predĺžení sme urobili dve pozičné chyby, ktoré nás stáli víťazstvo.“

Zdroj: sport.aktuality.sk/foto: TASR