Futbalový výbuch pod Vezuvom

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Jediná aktívna sopka na európskom kontinente sa nachádza iba 9 kilometrov od Neapola. Jej posledná erupcia sa datuje do roku 1944, teda len 18 rokov od založenia miestneho futbalového klubu.

vezuv-neapol

Odvtedy prešlo ďalších 40 rokov, kým tento futbalový klub spoznal svojho hrdinu. Diego Armando Maradona v ňom pobudol 7 sezón, počas ktorých klub dvakrát ovládol Seriu A a pripísal si aj víťazstvo v pohári UEFA.

diego-maradona

Okrem statusu legendy, hrdinu a miláčika všetkých obyvateľov mesta sa však stal aj najlepším strelcom klubu. Jediným futbalistom, ktorý ho dnes dokáže prekonať aspoň v počte gólov, je Marek Hamšík. Dnes mu na to chýba posledných pár gólov….

Vstal z popola, ako Fénix

Klub musel v roku 2003 zbrankrotovať, aby sa dostal na tú správnu cestu. Popol z neďalekého Vezuvu ho zmenil na ambiciózneho hráča na poli talianskej súťaže.

Už v roku 2007 sa dostal Neapol naspäť do Serie A a hneď po postupe ohlásil majiteľ Aurelio de Laurentis posilu, ktorá mala raz klub dostať na vrchol. Z Brescie za 5,5 milióna € priviedol Mareka Hamšíka. Dnes by nemal problém zarobiť na ňom minimálne 10-násobok. Keby chcel.

marek-hamsik-prestup-do-neapola

Ale on nechce, pretože za tie roky vybudoval klub, ktorý bojuje o špicu Serie A. Nákupy vynikajúcich hráčov iba potvrdzovali najvyššie ambície klubu, ktorým však vždy k dokonalosti chýbal iba krôčik.

Odchody Lavezziho, Cavaniho a Higuaina však Hamšíka nezlomili. Tento rok to chcel aj s Milikom po boku dotiahnuť opäť ďaleko.

 

sao-paolo-napoli

Okrem futbalu budete mať v Neapol čas aj na spoznanie mesta, kultúry a jeho energie. Je to typické talianske mesto plné zmätku, zhonu, ale aj krásnych uličiek, zákutí a kaviarní. Cestoviny, pizza, morské plody. To všetko pomáha dotvárať kolorit mesta, ktoré miluje futbal a najmä nášho Mareka Hamšíka.

neapol-mesto-2

Príďte sa presvedčiť osobne. Jeho meno tam dnes znamená viac, ako vernostná karta do ktoréhokoľvek podniku.

Kompletnú ponuku zájazdov na Neapol nájdete TU.