Futbalový víkend v Taliansku, alebo 3 zápasy za 2 dni!

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Pamätáte si ešte na 90. roky? Časy, kedy svetu neúprosne vládla talianska Serie A a tí najlepší svetoví futbalisti hrali za Inter, AC Miláno, Juventus Turín, alebo AS Rím. Alvaro Recoba, Ivan Zamorano, Roberto Baggio, Gabriel Batigol Batistuta, Alesandro Del Piero… Kto by zabudol na začiatok nového milénia a nesmrteľnú hlášku – Batistuta, Delvecchio, Totti, gól. Ako blesk z jasného neba. Alebo túto zvučku.

Časy sa zmenili, sily na futbalovej mape sa preskupili, ale Serie A je ako Monica Belluci. Stále to má v sebe. Duch jej úspechov sa stále vznáša nad štadiónmi po celej krajine. Tifosi futbal milujú stále rovnako a čakajú, kedy opäť príde rad na ich mužstvá.

Juventus vládne v krajine neohrozene, ale veľké investície z Ázie tečúce do mesta módy ho nútia nezaspať na vavrínoch. Milánske kluby si museli prejsť očistcom, aby mohli v budúcnosti opäť ochutnať úspech. Neapol patrí medzi špičku už dlhodobo a obidva rímske kluby konečne zažívajú pomerne úspešné sezóny.

K tomu sú tu ešte ambiciózne mužstvá, ako napríklad Fiorentina s neuveriteľným Bernardeschim. Seria A sa pomaly vracia na vrchol a vy sa o tom môžete presvedčiť hneď na troch zápasoch v priebehu dvoch dní. Bláznivé, povedal by básnik. Geniálne, poviete si, keď sa budete vracať domov.

Viac ako 100 klientov na jesennom trojápase

Ak potrebujete dôkaz, tak pri poslednom trojzápasovom turné videli účastníci zájazdu spolu 10 gólov. Najprv si Neapol na pôde Udinese zapísal tri body po výhre 2:1, Atalanta doma skolila AS Rím po rovnakom výsledku a v zlatom klinci večera si body podelili oba milánske kluby po remíze 2:2. Slušné na pondelkovú debatu s kolegami, čo poviete?

Februárový výlet začneme ranným príchodom do Bergama. Mesta pri Miláne, ktorého futbalisti momentálne okupujú senzačnú šiestu priečku tabuľky. Proti predposlednému Crotone budú favoritmi. Keď dokázali doma poraziť AS Rím, tento klubík im nemôže stáť v ceste. A to je iba aperitív dámy a páni. Pred zápasom a po ňom budete mať dosť času spoznať miestne podniky. Ale konzumujte s rozvahou, po zápase totiž karavána odchádza do Bologne, kde naberieme sily na hoteli.

atalanta-stadion

Na obed sa nebudú servírovať špagety s miestnou omáčkou, ale slávny Inter Miláno. Priznám sa, že to sú moje dva obľúbené kluby v Taliansku. K nim si ešte počítam Sampdoriu Janov. Výkop o pol jednej je vždy špeciálny, hráči ho nemajú radi, pretože im komplet pokazí celý mikrocyklus.

Vám to však vadiť nemusí, aj tak do toho dajú všetko a Inter bude mať ďalšiu šancu dokázať, že nie je iba mužstvom drahých a zle nakombinovaných druhotriednych futbalistov. Ladislav Krejčí v drese domácich si môže z jeho krajných obrancov robiť tréningové kužele. Navyše všade, kam príde jeden z talianskych gigantov, si môžete byť istí neuveriteľnou atmosférou. Donadoniho mužstvo nepustí body ľahko. Ak ho nerozhodí rýchly gól, ktoré Inter strieľať aj tak nedokáže.

fiorentina

Po zápase rýchlo naskákať do autobusu a smer Miláno. Kávička, dobré jedlo, nejaká tá fototuristika, fanshopy a večer už hlavný chod víkendu. AC Miláno bude musieť proti Fiorentine obhájiť svoje tabuľkové postavenie a tvrdenie, že táto sezóna patrí medzi tie lepšie. Taliansky superpohár nech je toho dôkazom. Juraj Kucka nastúpi, tak pri troche šťastia vás bude pri rozcvičke počuť a máte hmotnú spomienku na Miláno. A s jazykom si hlavu nelámte, veď každý správny Talian sa dohovorí jednou rukou.

AC Milano futbalove zajazdy

Ešte stále váhate, čo budete robiť počas tretieho februárového víkendu? Pretože, kto zahodí takúto šancu, nech sa potom nečuduje, ak mu Ježiško pod stromček nedá novú FIFU.

Tak už to tady je, jedem do Itálie. Fotbal, fotbal!