Futbal naozaj spája

Keď už sme si mysleli, že sme zažili naozaj všetko, prišli udalosti v Dortmunde (a predtým v Petrohrade, Paríži atď). Všetky tieto mestá spájajú nedobré skutočnosti a taktiež osudy obyčajných ľudí.

Duša fanúšika však nie je viazaná iba na jeden dátum, jedno mesto. Je to skôr dlhodobý príbeh, často celoživotný. Oddanosť klubu a túžba povzbudiť svojich hrdinov je väčšia, ako jednorázové záblesky chorých indivíduí.

Borussia Dortmund nie je prvý, ani posledný svedok teroru. História nás učí, že každá doba má svojho verejného nepriateľa. Dnes sú nimi zamaskovaní zbabelci, podlo skúšajúci základy nášho slobodného sveta.

Každá doba však priniesla aj odpoveď. Presnú, účinnú a spravodlivú. Najrýchlejšou odpoveďou na explóziu v okolí Signal Iduna Parku bola ponuka z domáceho tábora pre hosťújúcich fanúšikov Kniežat. Nasledovať budú kroky bezpečnostných orgánov.

Fanúšikovia AS Monaca včera neplánovane prespali u fanúšikov domácej Borussie. Všetko zásluhou ponuky na nocľah od priaznivcov Dortmundu. Nemecko – francúzsky večer isto priniesol horlivé debaty o stave a budúcnosti nielen futbalovej spoločnosti.

bvb monaco 3 bvb monaco 5 bvb monaco 6

Jedno je isté. Strach z neznáma nikdy nemôže prekonať základné ľudské privilégiá. Žiť, vzdelávať sa, spoznávať a v neposlednom rade venovať myšlienky a činy svojmu vyvolenému futbalovému klubu.

Naše myšlienky putujú nielen do Dortmundu, ale aj do všetkých športovo založených kútov sveta, ktorým bola nakrátko odopretá radosť z futbalu.

bvb monaco 1 bvb monaco 2 bvb monaco 4